Virgil Abloh en Serena Williams slaan handen ineen met Nike

De tennisster en ontwerper gaan een samenwerking aan met Nike.

Blue, Face, Head, Human, Hairstyle, Photography, Electric blue, Muscle, Neck, Fictional character,
Nike x Virghil Abloh

Virgil Abloh, oprichter van street-wear label Off-White en inmiddels vijf maanden creative director van Luis Vuitton's mannenlijn, is wederom bezig met een nieuw project. Zo werd bekend via het Instagram-kanaal van Off-White dat de designer de handen ineen slaat met niemand minder dan tennisster Serena Williams en sportlabel Nike.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

QUEEN

De samenwerking tussen Virgil Abloh, Serena Williams en Nike is getiteld 'QUEEN'. De collectie is geïnspireerd op Serena's liefde voor dans en ballet, evenals Abloh's bijzondere kijk op de stijl van tennis. Virgil Abloh werd dan ook geïnspireerd door Serena als sportvrouw: 'Serena is een van de krachtigste en inspirerende atleten van onze generatie. Ze is een echte muze. Ik probeerde haar geest te belichamen in de collectie en iets overtuigends en fris naar tennis te brengen,' vertelt Abloh in een persbericht. De QUEEN collectie bevat een een jurk voor zowel overdag als 's avonds, een bomberjack, een tas, de NikeCourt Flare 2 en limited editions van The 10: Nike Air Max 97, en The 10: Nike Blazer Mid SW.

Nike x Virghil Abloh

US Open

De aankondiging van de samenwerking vindt plaats zo'n twee weken voordat de US Open van start gaat, een van de grootste professionele tenniscompetities ter wereld. Nu is het nog even afwachten tot 27 augustus, wanneer Serena Williams haar eerste aantreden zal maken tijdens het toernooi in een custom jurk uit de collectie van Virgil Abloh's hand. 'Wat ik zo bijzonder vind aan tennis is de sierlijkheid. Het is een agressief en krachtig spel, maar het heeft ook zo veel finesse', vertelt Abloh. 'Dus de jurk is vrouwelijk maar toont tegelijk ook haar kracht.' Virgil Abloh werkte eerder samen met Nike waar hij tien verschillende sneakers van Nike zelf en dochterbedrijven Converse en Nike Jordan in een nieuw jasje stak. Ook Serena Williams heeft al lange tijd een relatie met Nike. Zo sponsort het sportlabel de tennisster al meer dan twintig jaar.

De NikeCourt Flare 2 PE
Nike x Virghil Abloh
Nike x Virgil Abloh Air Max 97
Nike x Virghil Abloh
Nike x Virgil Blazer Mid
Nike x Virgil
Nike x Virgil Abloh for Serena Williams dag jurk
Nike x Virghil Abloh
Nike x Virgil Abloh for Serena Williams avond jurk
Nike x Virghil Abloh
Nike x Virgil Abloh for Serena Williams jack
Nike x Virghil Abloh
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion