Helsinki Fashion Week wordt de eerste leer-vrije modeweek ter wereld

De Finse modeweek besluit het materiaal volledig te bannen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Helsinki Fashion Week staat bekend als een voorloper op het gebied van duurzaamheid binnen de mode-industrie. Nu maakt de organisatie bekend vanaf volgend seizoen volledig leer-vrij te zijn na een petitie te hebben ontvangen van dierenorganisatie PETA.

Eco-fashion

Met een officieel bericht op hun website maakte PETA UK bekend dat de Finse modeweek leer volledig wil weren van hun evenement. 'Wij van Helsinki Fashion Week, met de steun van de Noorse Fashion Week Association, stellen ons actief op tegen dierenmishandeling en schadelijke milieueffecten die het gebruik van dierlijk leer met zich meebrengen', zo stelt Evelyn Mora, oprichter van Helsinki Fashion Week in het bericht. Vanaf 2019 zal er geen dierlijk leer meer te zien zijn in gepresenteerde collecties. De Finse modeweek richt zich al langer op het gebied van duurzaamheid binnen de mode-industrie en is de eerste internationale modeweek die nu volledig leer-vrij is. De modeweek is tevens de eerste ter wereld die investeert in het principe van circulaire economie, waar alle gebouwen voor het event tot stand zijn gekomen met enkel gerecycled en duurzaam natuurlijke materialen. Helsinki Fashion week vindt in 2019 plaats van 20 tot 25 juli en toont dertig duurzame mode-labels. Tijdens het evenement worden ook andere duurzame ontwikkelingen getoond binnen sectoren als technologie en transport.

Vervuilende industrie

Door de actieve leer-industrie worden er jaarlijks meer dan 1 miljard dieren gebruikt voor de productie van mode, zo stelt PETA in hun persbericht. Daarmee is het ook een zeer vervuilende industrie, door het gebruik van schadelijke chemicaliën die leiden tot grond- en watervervuiling. Helsinki Fashion Week gaat zich vanaf nu dus honderd procent richten op vegan-leer. Dit product bestaat vaak uit elementen als ananasblad, druiven en kurk - en wordt steeds populairder binnen de mode-industrie. Een van de labels die op dit gebied voorop loopt binnen de internationale mode-industrie is Stella McCartney, die al jaren leer en andere dierlijke producten weert in haar ontwerpen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion