Marchesa maakt naar verluidt comeback bij de Emmy’s

Na de aantijgingen rondom Marchesa's zakelijke banden met Harvey Weinstein ziet het ernaar uit dat het modehuis een nieuwe start zal maken.

marchesa-comeback-emmys
Getty Images

Na maanden buiten de schijnwerpers te hebben gestaan, lijkt modehuis Marchesa een comeback te maken tijdens de jaarlijkse Emmy Awards die volgende maand worden uitgereikt. De creaties van het modehuis werden van alle grote award shows geweerd sinds de aantijgingen van seksueel misbruik door Hollywood-producer Harvey Weinstein in oktober 2017 naar buiten kwamen, de ex-man van oprichter en creative director van Marchesa, Georgina Chapman. Tijdens het Met Gala afgelopen mei verscheen actrice Scarlett Johansson als eerste actrice weer in een jurk van Marchesa op de rode loper waarbij Johansson vermeldde dat ze de ontwerpers steunde. Ook Anna Wintour sprak in een editorial van de Amerikaanse Vogue diezelfde maand haar steun uit voor Chapman, waarbij de ontwerper voor het eerst haar verhaal deed. Vanaf dat moment gingen er al geruchten de rondte dat meer bekende namen het voorbeeld van Johansson zouden volgen, meldt WWD nu. Saillant detail: na Chapmans interview met de Amerikaanse Vogue waarin ze financiële banden tussen Marchesa en Harvey Weinstein ontkende, werd ontdekt dat er wel degelijk geldstromen tussen Weinstein en het bedrijf van zijn ex-vrouw zijn geweest.

Zakelijke banden

Nu lijkt het erop dat meerdere bekende namen binnen de film- en modewereld de gebeurtenissen rondom Marchesa bestempelen als verleden tijd, ondanks de vermeende banden met Weinstein. George Kotsiopoulos, die beroemdheden als Kerry Washington heeft gekleed in Marchesa's hoogtijdagen, is van mening dat het tijd is om verder te gaan. 'Ik denk dat we ons op het heden moeten focussen. Wat daarvoor is gebeurd, is irrelevant,' zegt George. 'Als Georgina met een schone lei begint, denk ik dat ze een grote kans op succes heeft, want wie wil haar nu niet steunen? Mensen als Georgina en Keren gaan al lang mee, en ze maken de mooiste jurken.' En Kotsiopoulos is niet de enige die er zo over denkt. Ook Micah Schifman, de stylist van actrice Sarah Silverman, denkt dat de steun voor Marchesa groter is dan de afkeer naar Weinstein. En daar sluit ook stylist Jessica Paster zich bij aan. 'Wat mensen doen in hun persoonlijke leven heeft niets te maken met mode. Georgina was niet degene die vrouwen pijn deed. Ik houd van Marchesa,' aldus Paster aan WWD. Daarbij geeft ze aan actrices Amanda Crew en Ellie Kemper te kleden in Marchesa voor de Emmy's.

De Emmy's vinden plaats op maandag 17 september. Dan zullen we zien hoeveel actrices Chapman en Craig steunen door te verschijnen in de creaties van Marchesa.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion