Serena Williams maakt Virgil Abloh x Nike debuut op US Open

Serena kwam gisteren in actie tijdens haar eerste wedstrijd op de US Open, gekleed in de 'QUEEN'-collectie.

serena-williams-debuut-virgil-abloh-us-open
Getty Images

Twee weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat Virgil Abloh, oprichter van high-end streetwear label Off-White en creative director van Louis Vuittons mannenlijn, de handen ineen heeft geslagen met niemand minder dan tennisster Serena Williams en sportlabel Nike. De collectie, die de toepasselijke naam 'QUEEN' kreeg, was gisteren voor het eerst te zien tijdens de eerste dag van de US Open, een van de grootste professionele tenniscompetities ter wereld. Serena won haar eerste wedstrijd tegen de Poolse Magda Linette, en is daarmee door naar de tweede ronde van het tennistoernooi.

US Open

Serena verscheen tijdens haar eerste wedstrijd van het toernooi voor het eerst in een custom made tennisjurk uit de collectie van Virgil Abloh en Nike. De tennisster droeg een zwart ontwerp met lange mouwen, een tule rok en bruine details. Ook droeg Serena de Virgil Abloh x Nike sneakers. Eerder vertelde Abloh over zijn bewondering voor tennis. 'Wat ik zo bijzonder vind aan tennis is de sierlijkheid. Het is een agressief en krachtig spel, maar het heeft ook zo veel finesse', aldus Abloh. 'De jurk is dus vrouwelijk, maar toont tegelijk ook haar kracht.' Vanochtend deelde de ontwerper een foto van Serena in actie, waarbij hij schreef: 'Ik ben bereid jurken voor haar te ontwerpen zolang ze leeft.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Afgelopen weekend werd bekendgemaakt dat de French Tennis Federation heeft besloten dat het dragen van opvallende sportkleding tijdens Roland Garros, zoals de Nike catsuit van Serena eind mei dit jaar, niet meer getolereerd zal worden tijdens het tennistoernooi. Het maken van een 'fashion statement' zou de aandacht van het spel afleiden.

QUEEN

De samenwerking tussen Virgil Abloh, Serena Williams en Nike heet 'QUEEN' en is geïnspireerd op Serena's liefde voor dans en ballet. Virgil Abloh haalde zijn inspiratie uit Serena als sportvrouw: 'Serena is een van de krachtigste en inspirerende atleten van onze generatie. Ze is een echte muze. Ik probeerde haar geest te belichamen in de collectie en iets overtuigends en fris naar tennis te brengen,' vertelde Abloh in een persbericht. De QUEEN-collectie bestaat uit een jurk in twee kleuren voor zowel overdag als 's avonds, een bomberjack, een tas, de NikeCourt Flare 2 en limited editions van The 10: Nike Air Max 97, en The 10: Nike Blazer Mid SW. Bekijk hier beelden van de gehele collectie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion