Modehuis Celine presenteert diens nieuwe logo onder Hedi Slimane

Ook is Celine's Instagram-account helemaal leeggehaald.

celine logo hedi slimane
Celine

Hedi Slimane maakte vorige week zijn debuut voor modehuis Celine met een tas van zijn hand aan de arm van Lady Gaga. Nu is het tijd voor de presentatie van het logo van het modehuis, zojuist onthuld op Instagram.

'E' zonder accent

Opvallendste wijziging aan het logo is dat de 'é' met accent uit het eerdere 'Céline'-logo is gehaald: het is nu plain and simple 'Celine'. Hiermee herhaalt Slimane feitelijk de zet die hij destijds als nieuwe creative director bij Yves Saint Laurent maakte, door de naam van het modehuis naar Saint Laurent Paris te veranderen, geïnspireerd op de oorspronkelijke naam 'Saint Laurent Rive Gauche' die Yves in 1966 aan zijn modehuis gaf.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Geïnspireerd op het logo uit de jaren 1960

De keuze voor een logo-wijziging voor Celine door Slimane, is ditmaal ook geïnspireerd op de historie van het modehuis, zo blijkt uit de toelichting via een drieluik op het Instagram-account van Celine: 'Het nieuwe logo is direct geïnspireerd op de originele, historische versie ervan uit de jaren 1960. De modernistische typografie dateert uit de jaren 1930. Het accent op de 'e' is verwijderd om een meer simpele en uitgebalanceerde verhouding te bieden en waarmee de Celine-collecties uit de jaren 1960 tot leven komen, toen het accent niet vaak gebruikt werd. Ook de ruimte tussen de letters is verder uitgebalanceerd en de letters staan nu dichter bij elkaar. De versie van het logo uit de jaren 1960 inclusief het woord 'Paris' zal opnieuw worden ingesteld in de kledinglabels en de verpakkingen, maar 'Paris' zal niet onder het logo van campagnes verschijnen'.

Overigens is ook alle content op het Instagram-account gemaakt onder Phoebe Philo verwijderd. Op 28 september toont Hedi Slimane zijn eerste collectie voor Celine op Paris Fashion Week, en het is duidelijk dat hij met een clean slate en eigen stempel van start wil gaan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion