Chanel keert terug naar New York voor Métiers d'Art show

Het is meer dan tien jaar geleden dat Chanel een collectie in NYC showde.

Fashion model, Fashion, Clothing, Dress, Shoulder, Haute couture, Runway, Beauty, Gown, Neck,
Chanel Métiers d'Art show 2015-16Getty Images

Het is een behoorlijke tijd geleden dat Chanel met zijn modecircus naar New York City afreisde om een collectie voor te stellen. Om precies te zijn was dat in 2005 toen de Métiers d'Art collectie in de Chanel boutique op 57th street werd geshowd. Maar ook de cruise show van het Franse modemerk werd in 2006 op het Grand Central Station georganiseerd. Nu, meer dan tien jaar later keert Chanel terug naar de Big Apple. Dit keer is het Metropolitan Museum of Art de locatie van het modespektakel.

Coco Chanel's favoriet

De Métiers d'Art collectie werd in 2002 in het leven geroepen door huidig creative director Karl Lagerfeld, als een ode aan het atelier van Chanel. Over de jaren heen is de collectie al op verschillende locaties geshowd - herinner je je de casino catwalk in het Grand Palais in Parijs nog? Maar ook in Salzburg in Oostenrijk en Dallas in de Verenigde Staten werden de hoogstaande collectie al eerder voorgesteld. Het is dus voor de derde keer ooit dat Chanel in NYC showt. De stad, waar de oprichter van het huis Coco Chanel, een sterke affiniteit mee had. Dit deels omdat de grote, bekende department stores als Bergdorf Goodman, een van de eersten waren die haar merk steunden. 'Karl Lagerfeld is ook erg gehecht aan de Amerikaanse megastad, wiens energie hij altijd graag heeft vastgelegd,' zei Chanel aan WWD. Chanel's Métiers d'Art 2018 collectie zal op 4 december dit jaar onthult worden in het Metropolitan Museum of Art in New York. In 2005 werd in het museum dat al jaar en dag een sterke mode connotatie heeft, reeds een grote Chanel-expo gehouden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion