Burberry stopt met bont en het vernietigen van onverkochte items

Het Britse modemerk gaat per direct stoppen met het verkopen van bont en zal het vernietigen van onverkochte items beëindigen.

Fashion, Outerwear, Event, Fashion design, Fun, Haute couture, Street fashion,
Getty Images

Het Britse modemerk Burberry heeft aangekondigd te stoppen met het vernietigen van onverkochte goederen en bont te bannen. Dat heeft Marco Gobbetti, CEO van het merk, bevestigd aan Business of Fashion.

Dirty secret

Het is niet alleen Burberry, het verbranden van onverkochte items is bij veel merken al jaren aan de gang. Het Britse merk, dat nu onder creatieve leiding van Riccardo Tisci valt, kwam in juli dit jaar in een slecht daglicht te staan. Dit door de bekendmaking dat het merk in 2017 zo'n 28,6 miljoen pond, omgerekend zo'n 31,7 miljoen euro, aan kleding, accessoires en parfum had vernietigd. Milieuactivisten uitten destijds massaal hun ongenoegen waarop het merk verklaarde deze actie in 2017 te hebben ondernomen en alle cosmetica te verbranden door een nieuwe deal met een Amerikaanse cosmeticabedrijf. Burberry verklaarde ook dat het al onverkochte producten heeft hergebruikt, gerepareerd, gedoneerd of gerecycled, en het zou deze inspanningen blijven opvoeren, aldus in het bericht aan BOF. 'We blijven investeren in het ondersteunen van jongeren in achtergestelde wijken in Londen en Yorkshire, tot het ontwikkelen van een duurzamere kasjmierindustrie in Afghanistan', voegde Gobbetti toe. In diezelfde periode richtte Burberry ook de Burberry Material Futures Research Group op om nieuwe duurzame materialen te creëren. Het merk dat net zijn voormalige 'Burberry Equestrian Knight-logo' omwisselde voor het gloednieuwe Thomas Burberry Monogram, is afgelopen jaar ook een samenwerking aangegaan met duurzaam luxebedrijf Elvis & Kresse. Daarbij zal in de komende vijf jaar 120 ton leerafval worden omgezet in nieuwe producten. Riccardo Tisci zal op 17 september zijn debuutcollectie voor het modehuis presenteren tijdens Londen Fashion Week, geheel zonder echt bont.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion