Kanye West is in Rotterdam voor zijn samenwerking met Joep van Lieshout

De kunstenaar uit Rotterdam is bekend om zijn beruchte werk de 'Domestikator' uit 2015.

Street Style -Paris Fashion Week - Menswear Spring-Summer 2019 : Day Six
Matthew SperzelGetty Images

Nederlands kunstenaar Joep Van Lieshout mocht begin deze week hoog bezoek ontvangen in zijn atelier in Rotterdam. De Amerikaanse rapper Kanye West is voor een speciaal project naar Nederland gereisd om Van Lieshout te ontmoeten.

Erg enthousiast

West bracht dinsdag een bezoek aan Van Lieshouts atelier in Rotterdam. De 55-jarige Van Lieshout vertelt aan NOS: 'Het wordt in ieder geval niet iets met muziek. Meer iets met kunst en vormgeving. We zijn allebei erg enthousiast.' Nadat de 41-jarige West het werk van de Rotterdamse beeldhouwer opmerkte was er slechts één telefoontje nodig. Wat de eventuele samenwerking inhoudt, is nog onduidelijk.

Kunstenaar Joep Van Lieshout bij de Domestikator (2015) in Parijs bij het Centre Pompidou waar de installatie wel welkom was.
Getty Images

Controversieel werk

Zijn beruchtste werk is Domestikator uit 2015, waarbij twee gebouwen gezien worden als een ‘op zijn hondjes’ copulerend paar. Vorig jaar zou het geplaatst worden bij het Louvre in Parijs, maar dat werd door de Fransen al snel als té aanstootgevend beschouwd. De installatie van Atelier Van Lieshout is nu te zien in de openluchttentoonstelling op het NDSM-terrein in Amsterdam. Het Domestikator-sculptuur is humoristisch getint én is mogelijk om als tiny house te betreden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion