Stella McCartney ontwerpt eigen vegan Stan Smiths

De Britse ontwerpster strijdt hard voor een modeindustrie zonder dierlijke materialen.

Purple, Beauty, Mountainous landforms, Rock, Sky, Mountain, Fashion, Eye, Dress, Photography,
Stella McCartney

Ondanks de opmars van de ugly shoe is een klassieker als de Adidas Stan Smith-sneaker nog steeds erg geliefd. De Britse ontwerpster Stella McCartney brengt nu haar eigen versie uit. De allereerste vegan leren Stan Smith is een feit.

Geen visueel verschil

'Enkele jaren geleden kreeg ik een speciaal paar vegetarische Stan Smiths van mijn man en Adidas,' vertelt de ontwerpster aan de Amerikaanse Vogue. 'Het werd me meteen duidelijk dat je eigenlijk het verschil niet zag tussen een echt leren paar en het paar in nepleer. Ik begon na te denken over hoeveel dierenlevens gered konden worden als Stan Smith en Adidas vegan leer en-lijm zouden gebruiken.

Stella McCartney
Stella McCartney

Breed publiek aanspreken

'We werken al enkele jaren samen met Adidas. Dus ik dacht dat dit een geweldige manier zou zijn om een breed publiek aan te spreken en hen te doen begrijpen dat je geen echte lederen schoenen moet kopen om een goed product te maken.' Heel erg verschilt de "Stella Stan Smith" niet met het klassieke paar. De kleur groen maakt plaats voor de kleuren bordeaux en marine op de achterkant van de schoen én ze zijn met het McCartney-logo bestempeld. Bekend om haar sterren in verschillende van haar eigen schoenontwerpen krijgt ook deze Stan Smith een astronomisch tintje.

De vegan leren adidas Stan Smith-sneaker is nu online verkrijgbaaren ligt wereldwijd in de winkels.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion