Komt Instagram met een eigen shopping-app?

Het sociale medium zou naar verluidt uitbreiden naar e-commerce.

copenhagen-fashion-week-streetstyle-lente-zomer-2019
Getty Images

Fervente online shoppers kunnen binnenkort met een nieuwe app van Instagram al hun aankopen doen. Volgens tech website The Verge is het sociale medium namelijk een losstaande applicatie aan het ontwikkelen waarbij je direct kunt winkelen bij de merken die je volgt. De app zou simpelweg IG Shopping gaan heten.

Gebruiksvriendelijk shoppen

Het Amerikaanse The Verge sprak met meerdere bronnen die dicht met het project van IG Shopping betrokken zijn. Volgens hen kunnen gebruikers van de applicatie een collectie aan producten kopen van bedrijven en winkels die ze volgen op Instagram. Mobiel shoppen wordt op deze manier makkelijker, omdat je de items direct in de app kunt kopen. Sinds maart 2017 is het mogelijk voor bedrijven om maximaal vijf shoppingtags per foto of twintig shoppingtags per carrouselpost te plaatsen waarbij de gebruiker wordt verwezen naar de website om daar verder te winkelen. Volgens The Verge is deze nieuwe app een stuk gebruiksvriendelijker, omdat je met IG Shopping de app dus niet hoeft te verlaten.

Instagram weigerde te reageren op de geruchten. De applicatie is nog in de ontwikkelingsfase en er is dan ook nog geen lanceringdatum bekend. Het zou zelfs zo maar kunnen dat IG Shopping project op het laatste moment toch nog wordt geschrapt. Toch vertellen andere bronnen dat Instagram met de nieuwe app een grote zet in de wereld van e-commerce zou maken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion