Dit waren de highlights van Bread&&Butter 2018 in Berlijn

Tijdens Bread&&Butter konden bezoekers genieten van meerdere pop-ups, interessante talks en optredens van Jaden Smith en Ms. Lauryn Hill.

bread-butter-berlijn
Eva Losada

Vorige week, van 31 augustus tot 2 september, vond de derde editie van Bread&&Butter by Zalando plaats in Berlijn, de 'pop-up of style and culture' waar mode, kunst en cultuur samenkomen. Wat eerst alleen bedoeld was voor inkopers, is uitgegroeid tot een meerdaags festival met meer dan veertig merken voor alle liefhebbers van kunst en cultuur. Niet alleen is het mogelijk om items uit de nieuwste collecties te kopen, ook zijn er talloze pop-ups te vinden, worden er interessante talks gehouden en kun je deelnemen aan meerdere workshops. Met een recordaantal van 35.000 bezoekers was ook deze editie van Bread && Butter weer een groot succes.

Experience

Het Bread&&Butter terrein in de Duitse hoofdstad was omgetoverd tot de ultieme brand experience. Tijdens het evenement stonden er vele stands van grote merken als Adidas Originals, Nike, Reebok, Vans en Wrangler. Bij meerdere merken was het mogelijk om schoenen, T-shirts en tassen te laten customizen. Zo waren er workshops van Nike en Vans waar je sneakers kon voorzien van een eigen exclusief ontwerp. En bovenuit je gecustomizede sneakers prijken dan je persoonlijke Fila-sokken, want die kon je laten dipdyen.

Harald Schaack

Je nieuwe look vastleggen was niet bepaald moeilijk met de talloze Instagrammable locaties op het terrein. Zo waren er prachtige bloembedden, kon je op de foto met een fancy Mercedes en stond het festivalterrein vol met meerdere knappe cafés en stores, waardoor het bijna leek alsof je je op een filmset begaf. Bij Adidas kon je bijvoorbeeld ook op de foto gaan op een motor, refererend aan de beruchte Kanye West Bound 2-video met Kim Kardashian.

Sam Smelty

Daarnaast werden er tijdens Bread&&Butter gloednieuwe collecties gelanceerd door middel van fashion shows, die exclusief beschikbaar waren voor bezoekers. Maar de hele dag rondlopen met je gloednieuwe items was er niet bij: postbedrijf DHL bood een gratis service aan om de items die je had gekocht meteen naar huis te laten sturen. Niet je slag kunnen slaan? De speciale Bread&&Butter-collecties zijn nu ook te koop via het speciale B&&B-platform op Zalando.

Talks en optredens

Ook was het mogelijk om verschillende interessante talks van noemenswaardige mensen binnen de mode- en cultuurwereld bij te wonen. Zo werd er een talk van G-Star RAW georganiseerd met niemand minder dan de Amerikaanse creator & artist Jaden Smith, ter gelegenheid van hun nieuwe duurzame collectie. Tijdens zijn talk vertelde Jaden over zijn collectie met G-Star RAW, waar hij zijn inspiratie vandaan haalde en waarom duurzaamheid zo belangrijk is. 'Het uitgangspunt van de collectie was duurzaamheid, iets waar zowel G-Star RAW en als ikzelf gepassioneerd over zijn', legt Jaden uit. 'Vanuit die gedachte hebben we ons voor het ontwerp laten inspireren door de kracht van de aarde: natuurkrachten van zandstormen tot watervallen die zowel de power als de schoonheid van onze planeet laten zien,' aldus Jaden. Ook sprak Vogue met de Amerikaanse artiest over zijn collectie met het Nederlandse G-Star RAW. Hij kwam naar Amsterdam om samen met het designteam de collectie te ontwerpen, waarbij Jaden ook zelf achter de naaimachine kroop. 'Ik ben van jongs af aan gek op G-Star RAW. Het was een perfecte samenwerking,' vertelt Jaden. De collectie van G-Star RAW en Jaden Smith is begin oktober verkrijgbaar via Zalando.

G-Star Raw

Verder was er nog een talk over de invloed van Instagram op de mode en nam o.a. de Duitse voetballer Jérôme Boateng plaats op het podium. Naast de talks kon het publiek zich ook nog vermaken met de nodige muzikale talenten. Er waren de hele dag door optredens van meerdere artiesten, waaronder Ms. Lauryn Hill en natuurlijk ook Jaden Smith.

Stijlvol publiek

Net als bij de vorige edities was het publiek ook deze keer waanzinnig goed gekleed. Bread&&Butter staat ieder jaar in het teken van streetwear, in combinatie met high-end fashion, wat zorgt voor een interessante modemix. Zo zagen we veel sneakers, kleur en gelaagdheid, wat knappe resultaten oplevert - precies zoals we van de Berlijnse cool kids gewend zijn. Bekijk hier de beste streetstyle looks en laat je inspireren. See you next year!

Harald Schaack
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion