Kim Jones toont eerste pre-fall collectie voor Dior Homme in Tokio

De ontwerper zal zijn eerste pre-fall collectie tonen in de Japanse hoofdstad.

Fashion, Event, Uniform, Suit, Outerwear, Fashion design, Formal wear, Style,
Dior Instagram

Kim Jones werd onlangs de nieuwe creative director voor Dior Homme, waar hij verantwoordelijk werd voor het ontwerpen van de mannencollecties van het Franse modehuis. Afgelopen juni presenteerde Jones zijn eerste collectie voor Dior Homme, de Lente/Zomer 2019 collectie. Binnenkort zal Jones zijn eerste pre-fall collectie tonen voor het Franse modehuis, en wel in Tokio, zo meldt Women's Wear Daily.

Japanse inspiratie

Kim Jones stelt tegenover het blad dat de keuze voor Tokio niet alleen voortkomt uit de langdurige relatie die het modehuis met het land heeft, maar ook door zijn persoonlijke fascinatie voor het land. Zo stelt de Britse ontwerper geïnspireerd te zijn door de cultuur en natuur van het land. ‘Een show in Tokio is de beste manier om mijn eerste Dior pre-fall mannencollectie te tonen. Japan is een magisch land dat ik erg goed ken en waar ik erg van houd. Vooral de unieke cultuur, historie en natuur is altijd een inspiratie voor mij is geweest.’ De show zal op 30 november plaatsvinden in de Japanse hoofdstad. Met de show zal ook een Dior pop-up winkel zich vestigen in de stad in het warenhuis Isetan, met enkel mannencollecties. Hier en in de flagship store in de stad zullen de items van de nieuwe collectie exclusief verkrijgbaar zijn. De pop-up winkel zal op 28 november haar deuren openen en voor twee weken toegankelijk zijn voor bezoekers.

Christian Dior's liefde voor Japan

De keuze van de locatie reflecteert niet enkel de persoonlijke relaties van Jones met het land. Ook het Franse modehuis zelf heeft een historische connectie met het land. Zo werd ook Christian Dior destijds geïnspireerd door de cultuur en natuur van het land dat resulteerde in zijn befaamde kimono blazers en jurken, Dior’s kersenbloesemprint uit 1953 en jurken genaamd Tokyo en Utamaro gemaakt van historische zijden afkomstig uit de Japanse stad Kyoto.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion