Dit is het eerste ontwerp van Hedi Slimane voor Celine

De '16' is de eerste handtas uit Slimane's debuutcollectie.

celine-tas-hedi-slimane
Céline

Ontwerper Hedi Slimane werd in februari benoemd tot creative director van Celine, als opvolger van Phoebe Philo. Vorige week onthulde het Franse modehuis het nieuwe Celine-logo. Slimane liet de accent aigu vervallen. De ontwerper onthulde in dezelfde periode zijn eerste ontwerp, namelijk een leren tas. Zijn goede vriendin Lady Gaga droeg de tas tijdens een werkbezoek aan Venetië. De tas blijkt onderdeel te zijn van Slimane's debuutcollectie en draagt de naam '16'.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Celine 16

De '16'-tas van Celine is een rechthoekige leren handtas met gouden hardware elementen in jaren zestig-stijl. Lady Gaga droeg een zwarte variant aan haar arm, maar de tas is in meerdere kleuren verkrijgbaar. 'De 16 handtas staat symbool voor Hedi Slimane's visie voor Celine; het toont onze kennis en vakmanschap,' vertelt Séverine Merle, CEO van Celine in een interview met WWD. Niet alleen Lady Gaga, maar ook actrice Angelina Jolie is met de designertas gezien.

Celine

Het Franse modehuis heeft de online boetiek tijdelijk offline gehaald, in afwachting van Slimane's debuut voor Celine op 28 september tijdens Parijs Fashion Week. Begin oktober wordt er een compleet nieuw platform gelanceerd, waar een deel van de nieuwe collectie van Slimane voor Celine te koop zal zijn (zowel voor vrouwen als mannen). Het is nog niet duidelijk of stukken uit de oudere collecties van Celine nog te koop zullen blijven, zoals de bekende 'Belt'-, 'Luggage'- en de 'Box'- tassen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion