Mario Sorrenti lanceert koffietafelboek 'Kate'

Met nog nooit eerder vertoonde foto's van Kate Moss.

Photograph, Black, Beauty, Black-and-white, Model, Lingerie, Monochrome photography, Photo shoot, Lip, Photography,
Mario Sorrenti

Tijdens Londen Fashion Week lanceerde de Italiaanse modefotograaf Mario Sorrenti een nieuw koffietafelboek over niemand minder dan supermodel Kate Moss. Het boek genaamd Kate toont nooit eerder vertoonde beelden van het Britse model.

Mario Sorrenti

Intieme portretten

Het boek is al acht jaar in de maak en ontstond doordat Sorrenti's vrouw Mara Frey beelden vond van Kate die Sorrenti nooit had gebruikt. 'Zij vond echt dat ik iets met deze beelden moest doen. Toen heb ik ze aan Dennis Friedman laten zien van W Magazine die ze fantastisch vond en met het idee kwam om er een boek van te maken. Niet alleen omdat het Kate is, maar omdat het waanzinnige foto's zijn,' vertelt Sorrenti in een interview met WWD. Het boek telt maar liefst 120 pagina's, met vijftig nooit eerder vertoonde foto's van Moss, voornamelijk gemaakt in de jaren negentig voordat Moss internationaal doorbrak. Sorrenti en Moss waren in die jaren een koppel, wat vastgelegd werd in intieme portretten die hij van haar maakte. De fotograaf zal morgenavond aanwezig zijn in het Nederlands Fotomuseum voor een talk en signeersessie van het nieuwe boek.

Mario Sorrenti en Kate Moss in de jaren negentig.
Getty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion