Virgil Abloh zet vrouwelijke atleten op de catwalk

Voor zijn Lente/Zomer 2019-collectie van Off-White castte Abloh echte atleten die zijn collectie showden.

Dress, Gown, Yellow, Wedding dress, Bridal clothing, hoopskirt, Bridal party dress, Haute couture,
Getty Images

Het was wellicht al een beetje te verwachten hoe de Lente/Zomer 2019-collectie van Off-White er zou uitzien na de samenwerking met Nike en Serena Williams afgelopen zomer. Er waren meerdere tule-looks, polyamide-stof werd overvloedig gebruikt, en de aanwezige groep beroemdheden op de front row waren bijna blind door de neongele kleur die de show domineerde. Naast de track meets catwalk collectie die in een mooi Nike-jasje werd gestoken was de casting voor de show net dat spraakmakend. Off-White's creative director Virgil Abloh koos namelijk om de top van de vrouwelijke atleten op zijn catwalk te laten lopen.

Getty Images

Catwalk crew

Naast de klassiekers - mogen we ze al zo noemen? - als onder andere Bella Hadid en Kendall Jenner die Lente/Zomer 2019-show openden werd de catwalk gevuld met 's werelds meest getalenteerde atleten. Zo was er de Amerikaanse 100 meter sprinter English Gardner, de Franse renner Rénelle Lamote, de Hong Kong top springer Cecilia Yeung, de Britse sprinter Dina Asher-Smith en de heptathleten Nafissatou Thiam (België) en Katarina Johnson-Thompson (Groot-Brittannië). Maar ook de Colombiaanse gouden medaillewinnaar in de triple-jump Caterine Ibargüen maakte een verschijning, net als collega-Olympisch Vashti Cunningham (VS). Of deze atleten ooit de sprong maken en voor een modellencarrière kiezen is maar de vraag. Het Nederlandse model Roos van Elk deed dat wél en met succes, zij ging van de hardloopbaan naar de catwalk en bewandelde dit modeseizoen voor het eerst de runway van New York Fashion Week.

Katarina Johnson-Thompson
Getty Images
Cecilia Yeung
Getty Images
Dina Asher-Smith
Getty Images
Rénelle Lamote
Getty Images
Caterine Ibargüen
Getty Images
Vashti Cunningham
Getty Images
Nafissatou Thiam
Getty Images
English Gardner
Getty Images
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion