De Victoria's Secret Show heeft dit jaar een collectie van Mary Katrantzou

De collectie zal in het teken staan van Katrantzou's kenmerkende patronen en kleurgebruik.

mary katrantzou victoria's secret romee strijd
Getty Images

Na haar tienjarig bestaan te hebben gevierd tijdens Londen Fashion Week, heeft Mary Katrantzou alweer een volgend groot project op de planning: voor de Victoria's Secret Fashion Show 2018 heeft de Griekse, in Londen woonachtige ontwerpster een collectie gemaakt.

Patronen en kleuren

'Mijn werk gaat over perceptie en perspectief en het filteren van schoonheid door ontwerpen en vrouwen hiermee tot hun recht te laten komen,' vertelt ze aan de Amerikaanse Vogue. Ik wilde dit omdraaien en kijken naar de 'basis' wat we dragen als vrouwen, onder de kleding die ik normaliter ontwerp. Ondergoed is de eerste beschermende laag dat de mogelijkheid heeft het zelfvertrouwen van een vrouw te versterken,' vertelt Katrantzou.

Verdere informatie over de samenwerking is er nog niet, Victoria's Secret houdt immers van grote onthullingen, maar Katrantzou garandeert dat de collectie leuk, levendig en het wachten waard is. 'Ik wilde dat de collectie kleurrijk en optimistisch zou zijn, krachtig. Het is ontworpen om vrouwen te stimuleren om lol te hebben met hun ondergoed en de vrijheid te voelen om patronen en kleuren te ontdekken alsof het een tweede huid is. De stukken kunnen zowel als ondergoed als als gewone kleding gedragen worden, dus alle stukken hebben twee doelen. Ik wilde ook trouw blijven aan het merk, dus patronen en kleur zijn een intergraal onderdeel van de collectie, maar we hebben de Victoria's Secret vrouw centraal in het ontwerpproces gesteld. Er is een knipoog naar silhouetten die we in eerdere collecties hebben ontworpen, maar er zijn ook nieuwe silhouetten die we ontworpen hebben met Victoria's Secret in het achterhoofd.'

Voor de collectie werkte Katrantzou nauw samen met de creative director van de Victoria's Secret Fashion Show en executive producer Monica Mitro, alsook het ontwerpteam van Victoria's Sectret, om de prints en pasvorm precies goed te krijgen. De Angels, waaronder Romee Strijd, mochten hun input geven aan de collectie. 'Het was belangrijk om de collectie te passen op de VS meiden en hun feedback te krijgen over wat ze graag dragen,' vertelt de ontwerper tot slot.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder