Met Gala 2019: alles wat je wil weten

Alles wat je wil weten over het jaarlijkse evenement in New York City waarbij alles om de rode lopers looks draait.

Clothing, Formal wear, Fashion, Beauty, Hairstyle, Dress, Fashion model, Event, Fashion design, Tradition,
Getty Images

Het lijkt wel alsof gisteren het Met Gala Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination nog plaatsvond. De imposante looks van onder andere Rihanna en Blake Lively staan nog vers op ons netvlies gebrand en het nieuwe thema voor 2019 werd alweer bekendgemaakt. En er zijn meer details vrijgegeven van het jaarlijkse modespektakel dat plaatsvindt op 6 mei. Zo zijn er wellicht een paar grote modehuizen die dit jaar niet aanwezig zullen zijn in New York.

Weelderig

Het Metropolitan Museum of Art kondigde eind vorig jaar al het nieuwe thema aan en dat is net iets minder controversieel als dit jaar. Camp: Notes on Fashion, een thema dat stylisten van de grootste spelers in de mode- en entertainmentindustrie weer nachten lang wakker zal houden. De New York Times vertelt dat het thema van de avond gekoppeld is aan de tentoonstelling die is geïnspireerd op Susan Sontags essay uit 1964 waarin camp als "Love of the unnatural: of artifice and exaggeration" wordt beschouwd. Verwacht dus vooral geen slaapzakken of kampeertenten maar over-the-top fashion. In een persconferentie vorige maand vertelde Anna Wintour: 'We gaan van zonnekoningen naar drag queens.'

Hulde aan Karl Lagerfeld

Op diezelfde persconferentie zei creatief directeur van Gucci Alessandro Michele: 'Dit is een heel belangrijk moment omdat we zullen samenwerken aan fantastische tentoonstelling die hetzelfde DNA draagt als mijn werk.' Michele bracht ook hulde aan Karl Lagerfeld en voegde eraan toe: 'k zou graag van deze gelegenheid gebruik willen maken om Karl te bedanken, die niet langer bij ons is, die een grote vertegenwoordiger van mode is geweest.' Een preview van de Johnny Dufort-catalogus geeft aan dat het looks uit Moschino's L/Z 2017-collectie, Gucci's H/W 2016-collectie en Off-White's pre-herfst 2018-collectie te zien zullen zijn in de Met. Hou vooral de social media kanalen van grote designers in de gaten als je niet kan wachten op het rode loper moment op de eerste maandag in mei. Zo postte ontwerper Anna Sui al looks uit haar collectie uit 1994 die een beroemdheid zal dragen tijdens het Met Gala in New York.

Dior afwezig?

Women's Wear Daily meldt dat modehuizen die al jaar en dag de grootste beroemdheden kleden tijdens het exclusieve evenement, dit jaar niet zullen komen opdagen. Volgens goede bronnen van WWD zullen merken als Ralph Lauren, Dior en Calvin Klein het evenement dit jaar overslaan, wegens te dure uitgaven voor de merken om überhaupt aanwezig te zijn. Het evenement is misschien begonnen als een inzamelingsactie voor het museum; op dit moment wordt het 'de Oscars van het Oosten' genoemd en dus een niet te missen event voor modehuizen. Maar wanneer tafels tijdens de ceremonie zo'n 35 duizend dollar (omgerekend 31 duizend euro) zijn, lopen de kosten al snel op. En tafels van tien personen voor de creative directors en hun gasten - 200 duizend dollar (omgerekend 177 duizend euro) van 300 duizend dollar (omgerekend 177 duizend euro) liggen is dat best veel geld voor een avond. Al zijn dit slechts geruchten dat deze modehuizen niet zouden meetafelen, de kans dat we hun ontwerpen wel op de rode loper zien, is natuurlijk groot.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
Rihanna op het Met Gala 2018.
Getty Images
Madonna op het Met Gala 2018.
Getty Images
Zendaya op het Met Gala 2018.
Getty Images

What else?

Wat je nog wil weten van hét mode-evenement van het jaar? Lady Gaga en Harry Styles zullen de avond aan elkaar breien als hosts. En Gucci's creatief directeur Alessandro Michele is samen met tennisster Serena Williams co-voorzitter van het gala. Zij zijn naast Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue en artistiek directeur van Condé Nast, mede-verantwoordelijk om sponsors te vinden voor het gala. De tentoonstelling waar de hele avond om draait zal gecreëerd worden door de Belgische scenograaf Jan Versweyveld, die bekend is door zijn bijdrage aan David Bowie's hitsingle Lazarus in 2015.

Anna Wintour op het Met Gala 2018.
Getty Images
Blake Lively op het Met Gala 2018.
Getty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion