Het thema van het Met Gala 2019 is bekendgemaakt

Het jaarlijkse evenement in New York City waarbij alles om de rode lopers looks draait heeft een thema voor 2019.

image
Getty Images

Het lijkt wel alsof gisteren het Met Gala Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination nog plaatsvond. De imposante looks van onder andere Rihanna en Blake Lively staan nog vers op ons netvlies gebrand en het nieuwe thema voor 2019 is alweer bekendgemaakt.

Weelderig

Het Metropolitan Museum of Art heeft het nieuwe thema voor volgend jaar aangekondigd en dat is net iets minder controversieel als dit jaar. Camp: Notes on Fashion, een thema dat stylisten van de grootste spelers in de mode- en entertainmentindustrie weer nachten lang wakker zal houden. De New York Times vertelt dat het thema van de avond gekoppeld is aan de tentoonstelling die is geïnspireerd op Susan Sontags essay uit 1964 waarin camp als "Love of the unnatural: of artifice and exaggeration" wordt beschouwd. Verwacht dus vooral geen slaapzakken of kampeertenten maar over-the-top fashion.

Advertentie - Lees hieronder verder
Rihanna op het Met Gala 2018.
Getty Images
Madonna op het Met Gala 2018.
Getty Images
Zendaya op het Met Gala 2018.
Getty Images

What else?

Wat je nog wil weten van hét mode-evenement van het jaar? Lady Gaga en Harry Styles zullen de avond aan elkaar breien als hosts. En Gucci's creatief directeur Alessandro Michele is samen met tennisster Serena Williams co-voorzitter van het gala. Zij zijn naast Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue en artistiek directeur van Condé Nast, mede-verantwoordelijk om sponsors te vinden voor het gala. De tentoonstelling waar de hele avond om draait zal gecreëerd worden door de Belgische scenograaf Jan Versweyveld, die bekend is door zijn bijdrage aan David Bowie's hitsingle Lazarus in 2015.

Anna Wintour op het Met Gala 2018.
Getty Images
Blake Lively op het Met Gala 2018.
Getty Images

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws