Plus-size model pleit voor boycot Victoria's Secret Show

Model Robyn Lawley is van mening dat 'we allemaal Angels zijn.'

plus-size-model-boycot-victorias-secret-show
Presley AnnGetty Images

Het duurt niet lang meer voordat de Victoria's Secret Show 2018 gaat plaatsvinden. Dit jaar barst het lingeriespektakel los in New York, waar zowel Angels als nieuwe gezichten hun opwachting zullen maken in de meest extravagante lingerie. Hoewel het een jaarlijks groot feest is voor velen, is de controverse van de show niet ver te zoeken. Vooral op het gebied van diversiteit is er nog altijd veel kritiek. De modellen op de catwalk mogen dan wel verschillende afkomsten en huidskleuren hebben (o.a. model Winnie Harlow, die de huidaandoening vitiligo heeft, loopt dit jaar mee), de variatie in lichaamstype is nog ver te zoeken. Plus-size model Robyn Lawley spreekt zich nu uit over het ontbreken van "vollere" vrouwen in de show, en pleit voor een boycot.

'We are all Angels'

Lawley, die zelf het eerste plus-size model was op de cover van Sports Illustrated, is een online petitie gestart om zo aandacht te vragen voor meer inclusiviteit in de Victoria's Secret Show. Het 29-jarige Australische model deelde de boodschap op Instagram, waarin ze onder meer stelde dat 'we allemaal Angels zijn' en dat het lingeriemerk 'bijna twintig jaar lang aan vrouwen verkondigd dat slechts één type lichaam mooi is.' Ze pleit daarom voor een boycot: 'Tot het moment dat Victoria's Secret alle soorten vrouwen representeert op de catwalk, roep ik op voor een complete boycot van de Victoria's Secret Show van dit jaar.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Petitie

'Het is tijd dat Victoria's Secret de kracht en invloed van alle soorten vrouwen erkent, vrouwen van alle leeftijden, vormen, maten en etniciteiten,' verkondigde het model. 'Samen kunnen we de schoonheid van onze diversiteit vieren.' Ze roept daarbij op om een petitie te tekenen. De boodschap wordt goed ontvangen door Lawleys volgers op Instagram. Met meer dan 190.000 volgers op de teller heeft het model de mogelijkheid veel mensen te bereiken. De petitie is getekend door al meer dan 1.500 mensen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder