Versace brengt de Apple sneakers mogelijk terug

Na de samenwerking met rapper 2 Chainz brengt Versace's schoenontwerper Salehe Bembury de sneaker mogelijk terug.

Photography, Room, T-shirt, Recreation, Black-and-white, Smile, Team, Games, Style,
Instagram

Afgelopen week postte sneaker designer Salehe Bembury, bekend van de Yeezy-sneaker, een foto van wat er op lijkt een nieuwe Versace-sneaker. De chunky witte sneaker in kwestie heeft een opvallende gelijkenis met de beroemde en zeldzame Apple-sneaker, die exclusief werd geproduceerd voor Apple-werknemers in de jaren '90.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een verrassende samenwerking

De Versace-sneaker heeft een sterke gelijkenis met de Apple-sneaker uit de jaren '90. Zo heeft de chunky witte sneaker het toebehorende regenboog logo van Apple maar met een Versace-inscriptie. Het is onduidelijk of het modehuis de sneaker zal produceren of dat de foto enkel een prototype is. Zelf weigerde Bembury om meer informatie te geven. Zo schreef hij onder de post: 'Een wijze man zei ooit helemaal niets'. Ook hebben beide bedrijven, Versace en Apple, niet gereageerd op het verzoek van Esquire voor commentaar. Maar het idee van de Apple-sneaker comeback in samenwerking met Versace heeft een duidelijke hype gecreëerd.

Het merchandise van Apple

De originele Apple-sneakers zijn een ware mysterie. Zo zouden er maar twee exemplaren bestaan. Een hiervan is twee jaar geleden gevonden op een garage sale in Californië buiten Apple's kantoor in Silicon Valley. De schoenen zijn uiteindelijk gebracht naar Hertitage Auction waar het openingsbod $30,000, omgerekend 26.370 euro, was. Hoewel de oprichter, Steve Jobs, een ware New Balance-fan was zijn de Apple-sneakers bijna een copy van het Reebok-paar. De sneakers hebben een geborduurd Apple-logo en lijken ze op de ware dad sneakers. Behalve sneakers produceerde Apple ook andere merchandise zoals T-shirts, petten en truien. Veel van deze producten kun je vinden via Ebay zoals deze trui voor $225 , omgerekend 197 euro.

Heritage Auction
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion