Marc Jacobs brengt zijn legendarische grunge collectie voor Perry Ellis terug

De ontwerper krijgt jaren na dato eindelijk erkenning voor zijn baanbrekende collectie uit 1992.

Marc Jacobs grunge collecite
Marc Jacobs

Terwijl meeste mode designers hun best doen om innovatief te zijn heeft de Amerikaanse designer Marc Jacobs het tegen overgetelde gedaan. Zo heeft hij zijn beruchte lente/zomer grunge collectie uit 1993 voor Perry Ellis gereproduceerd voor zijn Resort 2019 collectie.

Beruchte collectie

De collectie die debuteerde tijdens New York Fashion Week in september 1992 is een van de meest beruchte, innovatieve en invloedrijke collecties die ooit te zien is geweest tijdens fashion week. Zo kwam de collectie vlak na de over de top glamour van de jaren tachtig en waren de fashionistas van toen nog niet klaar voor Marc Jacob's zijn vernieuwde visie op het vrouwbeeld van de nineties. Supermodellen zoals Kate Moss, Naomi Campbell en Christy Turlington liepen over de runway in Doc Marten laarzen, ruitjesbloezen en beanies terwijl L7's Pretend we're dead draaide, wat op veel kritiek van de front row te staan kwam. Een belangrijke publicatie zoals The Times schreef naderhand dat de collectie eruit zag alsof het samen was gesteld door iemand die zijn ogen dicht deed in een donkere kamer. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat Jacobs kort na de show ontslagen werd bij Perry Ellis.

Marc Jacobs
Marc Jacobs

Nieuw leven voor de collectie

Maar wraak is zoet: het was namelijk juist deze collectie die Marc Jacobs internationaal op de kaart zette en er voor zorgde dat LVMH hem in dienst nam in 1997 om Louis Vuitton te vernieuwen. Zo zegt Marc Jacobs nu over de collectie:'De grunge collectie was de eerste keer in mijn professionele carrière dat ik vastberaden was om mijn visie tot leven te zien komen zonder creatieve compromissen te hoeven sluiten'. Nu 25 jaar later feliciteert Perry Ellis International Marc Jacobs op het herintroduceren van de collectie en eminent modecriticus Cathy Horn schrijft nu voor The Cut dat zij niet begrijpt hoe zij de significatie van de collectie niet begreep.

De grunge collectie

De nieuwe collectie genaamd 'Redux Grunge Collection 1993/2018' brengt alle zesentwintig Marc Jacobs looks van de originele collectie terug. Alle kleding, sieraden, schoenen en accessoire zijn gemaakt in de originele prints, stoffen en borduurwerken. Net als in 1992 heeft Marc Jacobs voor zijn campagne weer razendpopulaire supermodellen onder de jonge generatie ingezet. Destijds was het Kate Moss, nu zijn Gigi Hadid en Slick Woods het gezicht van de collectie, gefotografeerd door de Duitse fotograaf Juergen Teller. De collectie zal verkrijgbaar zijn vanaf 15 november. Bekijk in onderstaande gallery alle zesentwintig looks.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion