Stefano Pilati keert terug in de modewereld met eigen label

Met duurzaamheid, exclusiviteit en toegankelijkheid als prioriteit

Facial hair, Beard, Chin, Moustache, Smile,
Getty Images

Stefano Pilati keert officieel terug in de modewereld. Precies drie jaar nadat hij Ermenegildo Zegna heeft verlaten. Zo heeft hij zijn eigen label opgezet, Random Identities, die hij debuteerde via een liveshow op het hoofdkantoor van SSENSE in Montreal afgelopen donderdag.

Terug van weg geweest

Met Random Identities keert Stefano Pilati zich af van het luxesegment waar wij hem van kennen. Eerder was de designer de creative director van de grote Europese modehuizen Yves Saint Laurent en Ermegegildo Zegna. De sterke pakken die Stefano creëerde voor Zegna met luxueuze stoffen zijn niet meer terug te vinden bij Random Identities. In plaats daarvan ademt het merk brutalisme van top tot teen. Van Helmut-Lang geïnspireerde jassen tot meesterlijk geconstrueerde cargobroeken, de collectie is een ware weerspiegeling van Pilatis' expertise. De collectie richt zich op functionaliteit met de 'protective outerwear' die gemaakt is van duurzame stoffen door deskundig maatwerk waardoor de mannelijke elegantie niet verloren gaat. Pilatis heeft de collectie toegankelijker gemaakt met variërende prijzen tussen de 90 en 500 euro. Zelf deelde Pilatis in een verklaring over het merk: 'Mode tegen hoge prijzen betekent niet langer meer exclusiviteit. Daarvoor wil ik redelijk geprijsde kleding produceren maar dan gepresenteerd in een high fashion-context, waarbij items in beperkte oplage worden gemaakt'. Random Identies is exclusief verkrijgbaar bij SSENSE.

WWMAG
Clothing, Outerwear, Overcoat, Fashion, Coat, Sleeve, Neck, Leather, Fur, Duster,
WWMAG
Clothing, Hood, Outerwear, Black, Coat, Jacket, Parka, Fur, Overcoat, Sleeve,
WWMAG
Clothing, Suit, Formal wear, Outerwear, Standing, Pantsuit, Tuxedo, Blazer, Collar, Coat,
WWMAG
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion