Topvrouw Victoria's Secret stapt op na commotie over diversiteit en emancipatie

Jan Singer verlaat Victoria's Secret.

victoria-secret-kritiek-ceo-stapt-op
Timur EmekGetty Images

Zakenvrouw Jan Singer, CEO van lingeriemerk Victoria’s Secret, is naar verluidt opgestapt bij het bedrijf. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het nieuws komt nadat er veel commotie ontstond, door het gebrek aan diversiteit op de catwalk tijdens de Victoria’s Secret Show.

Diversiteit

Deze week vroegen auteurs achter Womens Wear Daily tot de Business of Fashion en niet modemedia zich af of de Victoria’s Secret Show nog wel van deze tijd is. Ook Vogue's Fiona Hering schreef over het gebrek aan emancipatie bij Victoria's Secret. Het lukt Victoria's Secret al enige tijd niet om aan de veranderende eisen van de consument te voldoen, met dalende verkoopcijfers als gevolg. Met name op het gebied van diversiteit schiet het bedrijf volgens critici tekort. Victoria's Secret kwam helemaal onder vuur nadat chief marketing officer Ed Razek, in een interview met Vogue US, pijnlijke uitspraken deed over het wel of niet casten van transgender alsook plussize modellen. Hij bood later excuses aan voor zijn uitspraken. Nu wordt bekend dat Singer, die pas twee jaar aan het roer stond bij het lingeriemerk, aftreed als ceo. L Brands, het moederbedrijf van Victoria's Secret wilde niet op de geruchten reageren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion