Beyoncé koopt haar merk Ivy Park uit na berichten van seksueel overschrijdend gedrag van topman Philip Green

Is dit de belangrijkste power move van Beyoncé tot nu toe?

Beyoncé in Ivy Park's eerste collectie
Ivy Park

Beyoncé heeft wellicht haar belangrijkste power move tot nu gemaakt. De Amerikaanse zangeres koopt namelijk haar athleisure merk Ivy Park van de Britse retail topman en miljardair Philip Green (66), die wordt beschuldigd van seksueel misbruik en intimidatie door meerdere van zijn voormalige werknemers, zo meldt The Business of Fashion.

100 procent in handen

'Na bijna een jaar overleg te hebben gevoerd, heeft (Beyoncé's bedrijf) Parkwood 100 procent van het Ivy Park merk in handen,' zegt het merk in een persbericht. Green's Topshop en Arcadia Group, het moederbedrijf, zullen naar verluidt eerst bestaande bestellingen nog verwerken. Verdere financiële informatie is niet vrijgegeven. Beyoncé zelf heeft nog niet gereageerd op de overname.

Seksuele intimidatie

Philip Green is een van Groot-Brittannië's bekendste zakenmannen met dank aan het enorme succes van Topshop dat onder zijn bedrijf Arcadia Group valt. Vorige maand werden in het Britse parlement de beschuldigingen van seksuele intimidatie en racisme van werknemers aan zijn adres bekend gemaakt, omdat een parlementariër via een zogenaamd 'parlementair privilege' de geheimhoudingsverklaringen met de werknemers kon openbreken en de naam Philip Green achter de beschuldigingen bekend kon maken.

In een persbericht reageerde Green zelf dat hij niets misdaan heeft en dat alle klachten van de werknemers serieus worden onderzocht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion