Dolce & Gabbana komen met statement na het cancelen van de show in Shanghai

#Notme is trending op social media.

dolce-gabbana-shanghai-show
VenturelliGetty Images

Deze week zou de #DGTheGreatShow catwalkshow gegeven worden in Shanghai, maar deze werd gecanceld wegens grote ophef rondom een racistische marketingcampagne. Dolce & Gabbana postte een reeks video’s, waarin een Chinees model Italiaanse gerechten zoals pasta en pizza tracht te eten met stokjes. De campagne zorgde voor veel ophef, waardoor de video's offline werden gehaald. Maar daar bleef het niet bij.

Boycot

Door de wereldwijde hoon zag Dolce & Gabbana zich genoodzaakt de show in Shanghai te cancelen. Het merk werd naar verluidt opgelegd om de show te cancelen door de lokale overheidsinstanties. Op social media werden mensen opgeroepen tot een boycot, onder andere door het account Diet Prada, die het verhaal als eerst naar buiten bracht. Ook grote online boetieks in China kozen voor een boycot en haalden Dolce & Gabbana accessoires en kleding uit de schappen.

Statement

Stefano Gabbana en Domenico Dolce komen nu met een statement. In een statement schrijven ze: ‘Het was onze droom om een ode te brengen aan de Chinese cultuur in Shanghai. Het was niet alleen een modeshow, maar iets wat we met heel veel liefde en passie voor China hebben gecreëerd, met mensen die van Dolce & Gabbana houden.’ Het modeduo komt ook met een videostatement, die ze op het Chinese mediaplatform Weibo plaatsten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion