Chanel opent nieuw mode-walhalla in Parijs

Het modehuis opent op het legendarische adres Rue Cambon nr 19 een nieuwe boetiek.

Nieuwe Chanel winkel op Rue Cambon
Chanel

Het Franse modehuis Chanel breidt flink uit in Parijs. Het modehuis heeft drie historische gebouwen gerestaureerd en getransformeerd aan de Rue Cambon, een ruimte van 1000m2 waar het hele Chanel universum te vinden is.

Legendarische Rue Cambon

Het gebouw aan 31 rue Cambon in het eerste arrondissement in Parijs werd in februari 1918 door Gabrielle Chanel gekocht. Het gebouw was van origine een herenhuis maar met behulp van ontwerper Louis Faure-Dujarric, die onder meer het central court van Roland Garros ontwierp, werd het pand omgetoverd tot een waar Art Deco paradijs en werd 31 rue Cambon het ultieme maison van Chanel. Het pand bestond uit een boetiek met de befaamde art deco spiegeltrap, Haute Couture salons en een privé-appartement. In de loop der tijd kocht het modehuis meerdere aangrenzende panden op, waardoor Rue Cambon geleidelijk het epicentrum van Chanel werd.

Chanel
Chanel

19 Rue Cambon

Nu in 2018 is het dus tijd voor een nieuwe fase. Bijna drie jaar was er nodig om de nieuwe boetiek aan Rue Cambon nr 19 te voltooien. De bouw startte in januari 2016 en het gebouw is ontworpen door de New Yorkse architect Peter Marino. Al eerder werkte het modehuis met deze architect, zo ontwierp hij de Chanel boetieks in steden zoals Los Angeles en Venetië. 19 rue Cambon is ontworpen in lijn met de richtlijnen van de Parijse architectuur in de binnenstad, die aan strenge regels onderhevig is. In de nieuwe boetiek zal alles te verkrijgen zijn van het modehuis. Zo is er een kamer voor iedere categorie die Chanel te bieden heeft: ready-to-wear, accessoires, horloges, sieraden, parfum en beauty. In dit artikel neem je een eerste kijkje in de nieuwe boetiek.

Chanel
Chanel

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion