Chanel stopt definitief met het gebruik van exotisch leer

Het Franse modehuis roept een halt toe aan het gebruik van slangen, krokodillen, hagedissenleer én bont.

Black, Handbag, Product, Bag, Fashion, Leather, Brown, Dress, Footwear, Fashion accessory,
Armando GrilloImaxtree

Chanel heeft deze week aangekondigd officieel te stoppen met het gebruik van exotisch leer. Vanaf nu zullen er geen Chanel producten meer worden gemaakt van slangen, krokodillen en hagedissenleer. Hiermee wordt Chanel de grootste speler binnen de mode-industrie die deze materialen weert van hun collecties, zo stelt Business of Fashion.

Etische standaarden

De keuze voor het bannen van deze exotische producten komt doordat het moeilijk is om de materialen op een verantwoorde manier te produceren, zo stelt Chanel in een verklaring. ‘We zijn voortdurend bezig met het beoordelen van onze leveranciers om ervoor te zorgen dat er aan onze verwachtingen van integriteit en transparantie wordt voldaan. Onze ervaring leert echter dat het steeds moeilijker wordt om exotische materialen te maken die voldoen aan onze ethische standaarden.’ Naast het exotisch leer maakt Chanel ook bekend te stoppen met het gebruik van bont, een tendens die eerder dit jaar door meerdere modehuizen ingang werd gezet.

Consequenties

Producten gemaakt van dergelijk exotische materialen vereisen gedetailleerd vakmanschap en zijn dan ook onderdeel van de duurdere segment van het modehuis. Zo worden de klassieke Chanel handtassen die gemaakt zijn van pythonleer voor ongeveer negenduizend euro op de markt gebracht, wat het dubbele is van dezelfde tas in ander materiaal als kalfsleer of tweed. Chanel geeft dan ook aan in haar verklaring dat toekomstige high-end producenten zullen worden gemaakt in hun eigen ateliers met het gebruik van andere materialen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion