Balmain lanceert een nieuw logo voor het eerst in zeventig jaar

Volgens het Franse modehuis is een nieuw tijdperk aangebroken.

balmain-nieuw-logo
Pascal Le SegretainGetty Images

Nadat modehuizen als Burberry en Celine een nieuw logo introduceerden, is het nu beurt aan het Parijse Balmain. Zo lanceert het Franse modehuis een compleet nieuw logo voor de eerste keer in zeventig jaar. Creative director Olivier Rousteing heeft de handen ineen geslagen met ontwerpstudio Adulte Adulte om het logo een flinke update te geven. Het traditionele lettertype, dat zo kenmerkend is voor het modehuis, is vervangen door een meer minimalistisch lettertype voor een nieuwe, moderne uitstraling.

Nieuw tijdperk

Volgens Balmain's directeur Massimo Piombini komt de wijziging van het logo niet uit de lucht vallen, weet Business of Fashion. De status van het modehuis is veranderd sinds de komst van Rousteing, die acht jaar geleden het roer overnam. Zo heeft de creatief directeur van Balmain een grote following op social media (de teller staat inmiddels op meer dan vijf miljoen volgers op Instagram) en beschikt hij over een klantenbestand vol beroemdheden als de Kardashians. En laten we Rousteings welbekende Balmain army, het 'leger' aan modellen dat altijd aan zijn zijde staat, niet vergeten.

Het nieuwe logo van Balmain.
Balmain

Het is daarom tijd voor een nieuw tijdperk, en daar hoort een nieuw logo bij. Begin 2017 lanceerde het modehuis al voor het eerst een collectie handtassen, die binnenkort ook met het nieuwe logo en monogram op de markt komen. Er zouden ook plannen zijn voor een cosmeticalijn, ook al wil het modehuis daar nog niets over kwijt. Daarnaast zijn er meer duidelijke tekenen dat Balmain zich wil vernieuwen. Zo kondigde het modehuis al eerder aan dat het een speciale capsule collectie met partywear gaat uitbrengen. Volgens Piombini zien we in de toekomst meer veranderingen, waaronder een meer betaalbare lijn. Bovendien is het modehuis van plan meer winkels te openen. Nu zijn dat er nog maar twintig, maar in de komende jaren zal dat aantal worden verdubbeld, aldus Piombini.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion