De Victoria’s Secret Show is nog nooit zo slecht bekeken

Het jaarlijkse lingeriespektakel daalt zichtbaar in populariteit.

Fashion show, Fashion model, Fashion, Bikini, Runway, Clothing, Model, Lingerie, Event, Public event,
Getty Images

Afgelopen weekend vond de officiële uitzending van de jaarlijkse Victoria's Secret show plaats. Het lingeriespektakel werd jarenlang goed bekeken, maar de afgelopen uitzending was een van de de slechtst bekeken shows ooit in de geschiedenis van het lingeriemerk.

Dalende kijkcijfers

Nadat de show afgelopen maand plaatsvond in New York werd zondag de gehele show officieel op landelijke televisie uitgezonden. Waar de uitzending van de show vorig jaar nog wereldwijd vijf miljoen kijkers binnenhaalde, keken er dit keer slechts drie miljoen mensen naar het lingerie-event. Dat de show aanzienlijk slechter is bekeken, komt niet als een grote verrassing. Zo meldt Entertainment Weekly dat het aantal kijkcijfers van de show sinds 2013 blijft dalen in miljoenen aantallen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Debat

Victoria's Secret ligt al langere tijd onder vuur sinds het MeToo gesprek een nadrukkelijkere plaats inneemt in het wereldwijde debat over vrouwenrechten- en emancipatie. Zo stapte de CEO van het lingeriemerk onlangs op, en ontstond er een hevig debat over het gebrek aan diversiteit binnen de show nadat het label transgender en plussize modellen publiekelijk uitsloot van de show. Andere redenen die ook bijdragen aan het dalende aantal kijkcijfers is ongetwijfeld de grote tijdspanne tussen het opnemen van de show en de uitzending zelf. In een tijdperk waarin Instagram de boventoon voert werd in november de show al volop gevolgd en werd er al veel bekend over de veelbelovende looks die de modellen zouden dragen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder