De Chanel-documentaire van Netflix is vanaf vandaag te zien

In deze nieuwe serie wijdt Netflix aandacht aan de mode, waar Chanel in de eerste aflevering centraal staat.

Chanel documentaire op Netflix
Getty Images

Naast mode-documentaires als Dries, Dior and I en Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards, kun je nu een nieuwe mode-film aan je lijst toevoegen. Netflix lanceert vandaag een documentair-serie genaamd 7 Days Out, waar de eerste aflevering zich focust op het Franse modehuis Chanel en de voorbereidingen op diens Lente 2018 haute couture show.

Advertentie - Lees hieronder verder
Imaxtree

Haute Couture voorbereidingen

7 Days Out maakt deel uit van een grotere 7 Days-serie, waarbij gedurende één week het leven wordt gevolgd van artiesten uit de mode-, sport en entertainmentwereld. In de eerste aflevering wordt ontwerper voor Chanel Karl Lagerfeld gevolgd, waarin we getuige zijn van de laatste voorbereidingen voorafgaand aan de Lente 2018 haute couture-show van het modehuis. Hoe kwamen de 68 unieke handgemaakte stukken tot stand, en hoe ontwierp Lagerfeld de 18de-eeuwse fontein omringend met rozen en pergola's midden in het Grand Palais?

ImaxtreeAlessandro Lucioni

Achter de schermen

De documentaire is geregisseerd door Andrew Rossi, die eerder de befaamde mode documentaire over de voorbereidingen van het Met Gala maakte, The First Monday in May. Voor dit project kreeg Rossig de volledige toegang om de activiteiten van Lagerfeld en zijn team te volgen, waardoor een volledig kijkje achter de schermen mogelijk werd. Van Chanel's haute couture ateliers tot aan de catwalk; we zien de totale making-off van de show in deze documentaire. 7 Days Out is vanaf 21 december beschikbaar op Netflix. Bekijk hier alvast de trailer van de documentaire-serie, waar je voor het eerste een blik achter de schermen ziet bij de verschillende events. De formule van het concept - het tonen van de laatste zeven dagen vóór een groot evenement- wordt gerepliceerd op de Westminster honden show, tijdens de Cassini-missie van NASA, de paardenrace Kentucky Derby, tijdens de heropening van Eleven Madison Park en een League of Legends toernooi.

Advertentie - Lees hieronder verder

Bekijk de documentaire vanaf vandaag op Netflix.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws