Modehuizen ondertekenen VN-akkoord tegen klimaatverandering

Stella McCartney is een van de grondleggers van dit nieuwe akkoord.

Stella McCartney : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2019
Yanshan ZhangGetty Images

De mode-industrie blijft een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Vooral de hoge CO2 uitstoot is hier de oorzaak van. Verschillende modehuizen hebben nu een verdrag ondertekend van de Verenigde Naties met als doel uitstoot te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan.

Grondlegger Stella

Modehuizen als Stella McCartney, Gucci en Burberry en merken als Adidas, Zara en H&M hebben aangekondigd om hun uitstoot van broeikasgassen met 30% te verminderen tegen 2030, onder begeleiding van de Verenigde Naties. Stella McCartney was een van de grondleggers van het akkoord en riep anderen in de industrie op om het akkoord te ondertekenen. Het verdrag werd officieel gelanceerd tijdens de klimaatconferentie van de Verenigde Naties genaamd COP24, in Polen. De wereldwijde mode-industrie is een enorme bron van broeikasgassen. De textielproductie veroorzaakte 1,2 miljard ton aan CO2-uitstoot in 2015 - wat meer is dan alle internationale vluchten en transporten bij elkaar en de jaarlijkse uitstoot van heel Australië overstijgt.

'Uniek'

VN-secretaris voor klimaatverandering Patricia Epinosa beschreef het akkoord als 'belangrijk' en 'uniek': 'De mode-industrie is altijd twee stappen voor als het gaat om het definiëren van de wereldcultuur,' vertelde Epinosa in een persverklaring. Stella McCartney stelt trots te zijn met het akkoord: 'Klimaatverandering is ongetwijfeld de grootste uitdaging van ons leven. Het is en zal iedereen op deze planeet en onze toekomst beïnvloeden. Daarom ben ik er trots op het akkoord voor klimaatactie te hebben ondertekend.' Ook CEO van H&M, Karl-Johan Persson onderstreepte dat het akkoord van groot belang is: 'Onze sector heeft een wereldwijd bereik en alleen samen kunnen we de verandering creëren die dringend nodig is'. Het akkoord bevat zestien verschillende doelstellingen om klimaatverandering tegen te gaan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion