Supertrash maakt comeback in 2019: 'We'll be back!'

Het modemerk van Olcay Gulsen dat eerder dit jaar failliet ging, komt begin volgend jaar terug op de Nederlandse markt.

Olcay Gulsen bij Vogue The Book: Het Feestje, 2014, Reinier RVDA
Olcay Gulsen bij Vogue The Book: Het Feestje, 2014, Reinier RVDA

In maart dit jaar vroeg Supertrash, het modemerk van onderneemster Olcay Gulsen, nog faillissement aan. Maar nu verschijnt er op de website van Supertrash 'We'll be back'. Aan FashionUnited bevestigd het agentschap Brandrush dat Supertrash haar comeback zal maken.

Eerste collectie

De eerste nieuwe collectie zal op de Modefabriek in januari worden gepresenteerd. Er is nog geen informatie vrijgegeven over de collectie, maar het merk staat bekend om diens 'jonge, sexy verfijnde kleding' aldus Brandrush, dus het lijkt erop dat de lijn van het merk wordt voortgezet.

Faillissement

In maart maakte Gulsen in RTL Boulevard het faillisement bekend. 'Ik vind het heel erg pijnlijk, het is mijn levenswerk,' vertelde ze in het programma over het faillissement, waar toen 150 mensen werkten. 'Maar vooral heel erg heel pijnlijk voor iedereen die betrokken is en alle medewerkers. Het is voor mij wel een beetje een zwarte dag. Ik wist natuurlijk wel dat het slecht ging, dat was natuurlijk ook onder mijn leiding. Ik was CEO en het ging niet goed genoeg, in ieder geval met de organisatie. Alleen ik had heel erg gehoopt dat we ons dieptepunt hadden gehad en dat we juist weer aan het opbouwen waren. En ik besefte me wel degelijk dat ik niet het juiste persoon was om het bedrijf te leiden. Ik ben niet de beste continuïteitsmanager gebleken. En dan moet je ook wel eerlijk zijn naar jezelf en stapje terug durven zetten. Ik ben hier duidelijk tekort geschoten. Ik hoop dat het bedrijf na dit ernstige gebeuren door kan gaan, ook zonder mij.' De introductie van de kledinglijn ST studio en het terugkopen van de eigen retail locaties liggen aan de basis van het faillissement, aldus een faillisementverslag van de curator in mei.

'Ik geef nooit op'

In februari gaf Olcay Gulsen, die twaalf jaar CEO was van het bedrijf, de dagelijkse leiding over aan Charles Paape, die eerder CEO en CFO functies vervulde bij The Free Recordshop, The Phonehouse en Dixon en allemaal failliet gingen. De reden van Gulsens terugtreding legde ze zelf in RTL Boulevard als volgt uit: 'Uiteindelijk geef je nooit op als ondernemer'. Waarmee wellicht de doorstart die nu bekend wordt gemaakt, verklaard wordt. De rol van Olcay in deze herstart is vooralsnog onduidelijk.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion