Gucci opent École de l'Amour uit liefde voor ambacht

Daarvoor werkte het Italiaanse modehuis samen met de Universiteit Polimoda in Florence.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De deuren van Gucci's school in Florence opende al in april dit jaar waar je een felbegeerd masterprogramma van negen maanden kon volgen. Daarvoor werkt het Italiaanse modehuis samen met de Universiteit Polimoda in de Italiaanse stad. Gastdocenten van overal ter wereld vlogen naar Florence waar zij hun kennis deelden met de studenten over retail, management, finance en marketing. En daar hing ook goed nieuws aan vast; de kans dat toegelaten studenten er een baan aan overhouden is groot. Het overkoepelende bedrijf Kering, dat eigenaar is van verschillende grote modehuizen waaronder Gucci, beloofde de afgestudeerde studenten een baan of een stage bij het bedrijf.

Gucci

Nieuw programma

Gucci biedt nu ook studenten Gucci École de l'Amour aan, een innovatief onderwijsprogramma dat is ontworpen om de vaardigheden rond ambacht en productie van het huis aan te leren. Daarin heb je verschillende onderdelen als Gucci ArtLab met als doel jonge deelnemers op te leiden in het gehele productieproces voor lederwaren. Er is ook de Factory School, een tweemaandelijks programma in de fabrieken van Gucci en een Technical Academy, een intern programma waar technische vaardigheden worden aangeleerd door een intensieve training van Gucci-medewerkers. De inspirerende leraren van de drie cursussen zijn gespecialiseerde managers in het bedrijf die hun kennis zullen overdragen. Marco Bizzarri, president en CEO van Gucci, zegt: 'Het erfgoed van Gucci bestaat uit onze mensen en hun kennis. Training is de krachtigste methode die we hebben om onze mensen en onze producten te verbeteren.' École de l'Amour is ook één van de initiatieven dat deel uitmaakt van Gucci Equilibrium, het platform dat tien jaar durende duurzaamheidsprogramma van Gucci omvat.

Gucci

Amfi-student

Eind vorig jaar schreef de 24-jarige student Elisa van Barneveld zich in voor de felbegeerde Gucci-master die door de Polimoda Universiteit in Florence werd opgezet. Zo was zij de enige Nederlander die werd toegelaten. Toen ze werd geaccepteerd was er slechts één tegenvaller. De studie had een prijskaartje van 26 duizend euro. Daarom startte de student en online crowdfundactie om haar droom achterna te jagen. 'Ik viel bijna van mijn stoel af toen ik hoorde dat ik was aangenomen', vertelde van Barneveld toen aan Het Parool. De studenten zijn op dit moment hun eindexamen aan het afleggen aan de universiteit.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion