Amsterdam Fashion Week wordt weer in nieuw jasje gestoken

De Amsterdamse modeweek krijgt opnieuw een nieuwe opzet, met meer fotografie en kunst.

amsterdam-fashion-week-nieuwe-opzet
Helene WiesenhaanGetty Images

Hoewel de laatste editie van Amsterdam Fashion Week, die begin september werd gehouden op het Museumplein in onze hoofdstad, al in een compleet nieuw jasje was gestoken, zal de voorjaarseditie er opnieuw anders uit komen te zien. Zo krijgt de Amsterdamse modeweek een nieuwe opzet met een breder programma. Er zal niet alleen een showprogramma zijn, ook zal de focus meer te komen liggen op fotografie, kunst en design.

AFW Studio

De nieuwe editie gaat AFW Studio heten, zo kondigde initiatiefnemer Danie Bles dinsdag aan. Niet alleen kunnen we veranderingen verwachten binnen het programma, ook vindt het evenement wederom plaats op een andere locatie. Zo gaat de belangrijkste plek tijdens de aankomende AFW het Compagnietheater worden. Op de begane grond zullen er wisselende exposities plaatsvinden, terwijl de bovenetage het decor wordt voor de modeshows van zowel gevestigde namen als jong talent.

Veranderingen

Eerder dit jaar onderging de najaarseditie van Amsterdam Fashion Week een complete metamorfose, na de komst van Danie Bles als initiatiefnemer. Niet alleen werd het halfjaarlijkse evenement verplaatst naar het Museumplein (voorheen was dat het Westergasterrein), ook lag de focus meer op jonge, Nederlandse ontwerpers als NINAMOUNAH en Lichting 2018. Bles is een groot voorstander van afwisseling binnen het evenement en wil graag blijven verrassen, om zo 'de relevantie op te zoeken en zo mode dichter bij het publiek te brengen'. AFW Studio vindt plaats van donderdag 7 maart tot en met zondag 10 maart.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion