Worden deze Louis Vuitton vlechten de nieuwe beauty trend van 2019?

De Amerikaanse artiest Magnus Juliano creëerde monogrammed Louis Vuitton vlechten waarop het internet los ging.

Hair, Hairstyle, Dreadlocks, Forehead, Braid, Long hair, Black hair, Neck, Fashion accessory, Hair accessory,
Magnus JulianoInstagram

Deze week ging het internet los op een bijzonder beeld dat Amerikaanse designer en muzikant Magnus Juliano maakte als speciale homage aan Louis Vuitton. De designer verweefde het bekende monogram van het Franse modehuis in een kapsel dat een potentiële beauty trend als gevolg heeft.

LV-kralen

Op 1 januari postte de artiest een simpele vraag aan Virgil Abloh op zijn Instagram-account, die afgelopen jaar de nieuwe creative director werd van Louis Vuitton. 'Hey Virgil Abloh, kan ik stage lopen? Ik heb ideeën!' was de boodschap. Te zien was een beeld van de artiest met ingevlochten haar versierd met felgekleurde LV-monogram kralen. Het internet viel meteen voor Juliano's visie op de potentiële nieuwe stappen die het modehuis kan zetten met de aanstelling van Abloh. Met behulp van een 3D-printer creëerde Magnus de kralen met het LV-monogram die op beeld werden vastgelegd met behulp van haarstylist Ciera Jackson. Het proces om de kralen te maken kostte de designer zes maanden, zo vertelde hij aan Vogue.com.

Afro-Amerikaanse visie op traditioneel Frans modehuis

Het online magazine Cheapyxo vroeg Juliano wat hem inspireerde: 'Ik werd door veel dingen geïnspireerd. Van de dynamiek van Dapper Dan die in de jaren '80 streetystyle meesterwerken maakte met legendarische modehuizen tot Virgil Abloh die een zeer gerespecteerde positie kreeg in een van deze grote modehuizen. Een andere inspiratie is mijn Afrikaanse achtergrond. In de zwarte cultuur is er gewoonlijk een traditie van vlechten met kralen als een vorm van haarjuwelen of hoofddeksel. Het is kunst die op zichzelf communiceert.' Juliano's creatie weerspiegelt een Afro-Amerikaanse visie op een traditioneel Frans modehuis, wat aansluit bij de visie die Virgil Abloh tot nu toe liet zien bij Louis Vuitton. Juliano's inspiratie komt onder meer van artiesten als Solange Knowles en Kelela: 'Daar haal ik veel inspiratie vandaan. Ik koos om op deze manier een homage te maken aan Louis Vuitton vanwege de impact dat het merk heeft gehad op kunst en design', liet de artiest weten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion