Moschino aangeklaagd door voormalig werknemer voor discriminatie op de werk- en winkelvloer

Voormalige Moschino-medewerker spant een rechtszaak aan tegen het Italiaanse luxekledingbedrijf wegens discriminatie.

Building, Facade, Display window, Architecture, Window, Door, House, Street,
Getty Images

Moschino wordt aangeklaagd door voormalig medewerker Shameal Lataillade wegens discriminatie en racisme op de werkvloer. Ze onthult schokkende beweringen waarbij personeelsleden in de Moschino winkel in West-Hollywood werden aangemoedigd om klanten met een donkere huidskleur te signaleren in de winkel middels een racistische codenaam wanneer ze er niet rijk genoeg zouden uitzien, en in sommige gevallen zelfs hun nummerplaten op te schrijven.

Serena Williams

Lataillade geeft aan dat het management zou instrueren om klanten met een donkere huidskleur nauwlettend in de gaten te houden en te bestempelen als een 'Serena', refererend naar topatlete Serena Williams. Consumentenracisme is een bekend begrip in Amerika en beroemdheden zoals Obama, Oprah Winfrey, en Serena Williams zelf hebben persoonlijke ervaring met deze vorm van racisme. Klanten met een donkere huidskleur zouden een slechtere service krijgen en in sommige gevallen zelfs geweigerd worden in winkels wegens hun uiterlijk.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ontslagen

De Haïtiaans-Amerikaanse vrouw klaagt het merk ook aan vanwege persoonlijke discriminatie. Haar manager dreef de spot met haar afkomst door haar een 'beoefenaar van voodoo' te noemen. Lataillade is na alle gebeurtenissen door het merk ontslagen. De vrouw streeft naar een financiële schadevergoeding voor rassendiscriminatie, contractbreuk en meer. Volgens entertainment website TMZ ontkent Moschino alle aantijgingen. Het merk zegt zich aan alle wetten omtrent gelijkheid op de werkvloer te houden, en 'alle klanten ongeacht hun ras of etnische afkomst te respecteren.'


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion