H&M lanceert collectie met Nederlands ontwerpersduo gemaakt van sale-items

H&M en het Nederlandse ontwerpersduo HACKED By_ brengen een duurzame collectie uit volledig gemaakt van items uit de sale.

Red, Text, Human, Pedestrian, Architecture, Design, Facade, Street, Font, Building,
Getty Images

H&M brengt in samenwerking met het Nederlandse ontwerpersduo HACKED by_ een collectie uit die volledig is gemaakt van SALE artikelen. De duurzame collectie bestaat volledig uit kledingstukken die gemaakt zijn van oude artikelen die je normaal gesproken in het uitverkooprek van de Zweedse modeketen kan vinden. Het is de eerste keer dat H&M een dergelijke collectie (gemaakt van oude kledingstukken) maakt, en tevens de eerste keer dat een collectie in Nederland gemaakt wordt.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een tweede leven

Samen met ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum wil H&M een signaal afgeven dat circulariteit en het geven van een tweede leven aan kledingstukken een grote rol speelt in het verduurzamen van de mode-industrie voor huidige en toekomstige generaties. Het persbericht leest: 'In plaats van eindeloos te praten over de noodzaak van een nieuw systeem, kiest HACKED by_ ervoor om de verandering daadwerkelijk teweeg te brengen. Door mode te maken, maar dan op een andere wijze.'

hm

Productie in Nederlands

De productie van de collectie zal plaatsvinden in eigen land door MVO atelier I-did in Utrecht. Hier worden mensen die lang tot altijd in de bijstand hebben gezeten omgeschoold om een baan elders te vinden. In deze sociale onderneming zullen de H&M sale-items worden getransformeerd naar nieuwe producten. Vanaf donderdag 14 februari is de collectie exclusief verkrijgbaar in de H&M flagship store in Amsterdam .

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion