Waarom Rihanna's Savage x Fenty andere stijlen aanbiedt aan plussize vrouwen

En dat voor een lingerielabel dat zich positioneert als size-inclusive.

Brassiere, Lingerie, Undergarment, Clothing, Underpants, Pink, Model, Undergarment, Abdomen, Waist,
Savage x Fenty

Terwijl Rihanna's Savage x Fenty lingerielabel wordt gezien als een stuk inclusiever dan, zeg, Victoria's Secret, ligt het merk nu onder vuur. Het gaat om de Valentijnsdag-lijn, waarbij plus-size versus straight-size klanten andere stijlen worden aangeboden. Fans beklagen zich erom, want waarom zou een straight-size vrouw niet dezelfde stijl kunnen dragen als een plus-size vrouw en vice versa? Onder meer modeblogger Alysse Dalessandro (@ReadyToStare on Twitter) beklaagde zich erover op Twitter.

Afgezwakt

Zo hebben de nieuwe Hearts-bralette's een ander design per maatvoering van S tot en met XL. Zo is de kleinste maat voorzien van haakjes aan de voorzijde en een peek-a-boo-element. In tegenstelling tot diezelfde beha voor een grotere maat. In de plus-size community blijkt dit al langer een heikel punt, waar keer op keer tegenaan wordt gelopen. Dalessandro zei: 'Ik begrijp dat de constructie niet altijd hetzelfde kan zijn voor plus-size (vooral in lingerie) maar je kunt gerust strappy bralettes maken voor grotere maten. Dus waarom kiezen merken hiervoor?' Nu is het het niet altijd eenvoudig om een design voor een maatje S te vergroten naar een maat XL met alleen wat extra stof', bediscussieert TeenVogue-auteur Shammara Lawrence: 'Eveneens om goede support te behouden.' Weliswaar schijnen veel ontwerpen voor maten boven een XL afgezwakte versies te worden van de kleinere sample-maat. Zo zouden de ontwerpen voor vrouwen met een grotere maat vaak meer 'bedekt' zijn, maar waarom zouden zij hun curves willen verbergen?

Size-inclusive?

De dame achter AshleighChubbyBunny spreekt zich al langer uit over dit probleem: 'Toen ik van Savage X Fenty's lancering en diens positionering en berichtgeving als size-inclusive merk hoorde, was ik natuurlijk razend enthousiast. Rihanna heeft het op eigen houtje vooral elkaar gebokst om de make-up-industrie op zijn kop te zetten door te doen wat andere merken heel lang weigerden te doen. Toen ze aankondigde size-inclusive lingerie te gaan aanbieden dat groter zou zijn dan een maat XL, dacht ik dat we daar ook de "realiteit" van Savage x Fenty bij cadeau zouden krijgen.' Nu vindt ze weliswaar dat ze daarin bedrogen is uitgekomen. Alysse zelf heeft wel een antwoord gekregen van Savage x Fenty per Instagram-dm: 'Veel dank voor de feedback!' Ook heeft Rihanna eerder aangekondigd dat er bij Savage x Fenty uitbreiding komt naar nog grotere maten – hopelijk in al net zulke aanlokkelijke ontwerpen als voor iedereen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion