River Island sluit zijn winkels in Nederland en België

Het modemerk leed al langere tijd verlies in de lage landen.

Fashion, Tights, Fashion design, Leg, Performance, Human, Human body, Fun, Event, Photography,
River Island

Steeds meer modewinkels verdwijnen uit het straatbeeld. Zo ook modemerk River Island, dat na meer dan tien jaar vestigingen te hebben gehad in Nederland en België heeft besloten haar deuren in deze landen te sluiten, zo bevestigt een woordvoerder van het keten meldt Fashion United. Het Britse modeketen heeft het besluit genomen na een lange periode van dalende resultaten.

Onzekere periode

Eerder werden filialen in Rotterdam en Alkmaar al gesloten door dalende omzet en slechte resultaten. De huidige moeilijkheden en onzekerheden rondom de Brexit zullen naar alle waarschijnlijkheid hebben bijgedragen aan deze beslissing, zo meldt het AD. Om deze reden zou het bedrijf het zekere voor het onzekere hebben genomen. Het modeketen gaat wel verder als online retailer in de Benelux. Hierover stelt het modelabel het volgende in een persverklaring: 'Onze online-retail blijft groeien in de Benelux, en met hoge bezettingskosten hebben we ervoor gekozen om volledig over te gaan op een e-commerce model in deze regio. Daarom zullen vier winkels in Nederland en één in België de komende maanden gesloten worden. We werken zeer nauw met deze winkels samen en ondersteunen onze lokale medewerkers in deze periode.' De winkels in Nederland en de winkel in Antwerpen zullen eind maart 2019 sluiten. De winkels in Groot-Britannië en andere landen blijven wel gewoon open.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion