Virgil Abloh brengt ode aan Michael Jackson in zijn nieuwste show voor Louis Vuitton

De Amerikaanse ontwerper maakte verschillende referenties naar de artiest tijdens de show die plaatsvond in Parijs.

Louis Vuitton : Runway - Paris Fashion Week - Menswear F/W 2019-2020
Dominique CharriauGetty Images

Vandaag presenteerde Virgil Abloh zijn tweede mannencollectie voor het Franse modehuis Louis Vuitton in Parijs. De Herfst/Winter 2019 show werd een ware ode aan Michael Jackson, The King of Pop. Virgil presenteerde een wederom vernieuwende visie op de stijl van Louis Vuitton van lichtgevende items tot bijzondere prints.

Ode aan Michael Jackson

Eerder had de ontwerper aangegeven een ode te willen brengen aan Michael Jackson met zijn tweede mannenshow voor het Franse modehuis. De uitnodiging van de show bevatte al een hint naar deze referentie, waar een zilveren glinsterende handschoen de uitnodiging was voor de show. Op de witte handschoen was het adres van de show afgedrukt, met de woorden 'There was only one us', een onderdeel van een gedicht naar de hand van Virgil Abloh. De handschoen kwam terug tijdens de show, gedragen om de handen van modellen en muzikanten die de show live muziek bezorgden. Meer referentie naar Michael Jackson volgde. Dit door de remake van Jacksons nummer Wanna Be Startin' Somethin' liepen de modellen door de straten van New York, opnieuw gecreëerd in Jardin des Tuileries in Parijs.

Glow-in-the-dark

De collectie bevat verschillende nieuwe punten voor Vuitton, waar wederom een boodschap in verschuilt lijkt te zitten. Opvallend is een lijn met shirts en hoodies waarop zwarte cartoons geprint werden, looks die zijn samengesteld met vlaggen van verschillende landen en de terugkeer van het regenboog thema uit zijn eerdere show. De show werd afgesloten met glow-in-the-dark versies van de befaamde Louis Vuitton-tassen met daarbij passende sneakers. Tot slot verscheen een jonge man gehuld in een van de paarse creaties van de nieuwe collectie op de runway en sloot de show af met een spectaculaire dans.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws