Balmain lanceert eigen app

De app geeft je exclusieve toegang tot shows, ontwerpprocessen achter de schermen en nog veel meer.

Balmain : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer11 2019
Pietro D`ApranoGetty Images

2018 stond in het teken voor vele veranderingen binnen modehuis Balmain. Creative director Olivier Rousteing besloot om voor het eerst sinds zestien jaar weer mee te doen aan de couture show en ontwikkelde voor het eerst in zeventig jaar een nieuw logo voor het modehuis. Nu komt de ontwerper met een nieuwe verandering op digitaal gebied. Het modehuis lanceert een eigen app met als doel hun mode toegankelijk te maken voor iedereen.

Kijkje achter de schermen

Doormiddel van de app wil Rousteing het publiek een exclusief kijkje achter de schermen geven van het Franse modehuis. Zo wordt onder anderen de couture-show van het label volgende week live gestreamed en zal de mannenshow van het label van vanavond zaterdag online komen. Ook wordt in de app een blik geworpen op de totstandkoming van de nieuwe flagship store van het modehuis, aan de Rue Saint Honoré in Parijs die in februari zal worden geopend.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Democratisering

De app, die vanaf vandaag verkrijgbaar is via iTunes, maakt deel uit van een grotere ambitie van Olivier Rousteing om de toegang tot high fashion te democratiseren en het meer inclusief te maken. In een interview met Women's Wear Daily vertelt de ontwerper waarom deze digitale ontwikkeling zo belangrijk voor hem is: 'Tot nu toe waren de legendarische ateliers, boetieks en catwalks van Parijs vaak slechts toegankelijk voor een zeer selecte groep. Met deze app willen we proberen daar verandering in te brengen door zoveel mogelijk leden van ons Balmain Army uit te nodigen in ons Balmain-universum.'Ook Balmains chief executive officer Massimo Piombini onderschrijft dit gegeven: 'Met deze app kunnen we in contact komen met de nieuwe generatie, met nieuwe klanten, en deze klanten verwachten ook dat we mee ontwikkelen in de nieuwe digitale wereld.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion