Amerikaanse Vogue verontschuldigt zich voor verkeerde identificatie islamitische Amerikaanse journalist

Het Amerikaanse blad maakte een grote misstap door journaliste Noor Tagouri te verwarren met de Pakistaanse actrice Noor Bukhari.

The Teen Vogue Summit Los Angeles 2018 - On Stage Conversations and Atmosphere
Vivien KillileaGetty Images

Kritisch mode instagram-account Diet Prada bracht de laatste tijd veel misstanden binnen de modewereld onder de aandacht. Zo ook nu, waar de Amerikaanse Vogue een flinke misstap beging. Het magazine identificeerde een bekende islamtische Amerikaanse journalist als een Pakistaanse actrice, en het blad biedt nu haar excuses aan.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Structureel probleem als Amerikaanse Moslim

In het februari nummer maakt de Amerikaanse Vogue de fout de 24-jarige journaliste Noor Tagouri te identificeren als de Pakistaanse actrice Noor Bukhari. In het nieuwste nummer werd Tagouri gefotografeerd voor een portfolio over haar werk. De journaliste plaatste deze week op haar social media kanalen een bericht over deze misstap. In het filmpje zien we een enthousiaste Noor die zichzelf voor het eerst in de Vogue ziet staan, maar daarna compleet onthutst is als ze een foute naam bij haar foto ziet. In haar bericht uit ze haar teleurstelling hierover: 'Ik ben meerdere malen ten onrechte verkeerd geïdentificeerd in mediapublicaties. Ik had dit nooit verwacht van een blad dat ik zo respecteer en al lees sinds ik kind ben... Misidentificatie is een structureel probleem als je moslim bent in Amerika. En hoeveel ik dit ook probeer aan te kaarten, op momenten zoals deze voel ik me verslagen'. Fouten zoals Tagouri's verkeerde identificatie hebben grote implicaties op structurele misrepresentatie, racisme en culturele toe-eigening in mode-industrie, dat tegenwoordig nog steeds een probleem is.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Excuus

Diet Prada werd op deze misstap getipt door Tagouri's styliste. Het instagram-account dat meer dan 1 miljoen volgers heeft, plaatste het bericht doormiddel van het delen van Tagouri's eerdere post. Ongeveer één uur later reageerde de Amerikaanse Vogue op hun website en Instagram kanaal. Hierin geeft het blad aan de ernst in te zien van hun fout: 'We willen onze oprechte excuses aanbieden over deze grote fout. We waren erg blij met de kans die we kregen om Tagouri te fotograferen en zo een licht te werpen op al het belangrijke werk dat ze doet. Om haar vervolgens verkeerd te identificeren is een pijnlijke misstap. We begrijpen ook dat er een grotere kwestie is van verkeerde identificatie in de media, vooral onder niet-witte mensen. We zullen proberen om voorzichtiger en zorgvuldiger te zijn in ons werk en we verontschuldigen ons voor eventuele benardheid die dit heeft veroorzaakt voor Tagouri en Bukhari'.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion