Lanvin kiest Bruno Sialelli als nieuwe creative director

De ontwerper neemt vanaf nu de creatieve leiding op zich binnen het traditionele Franse modehuis.

Lanvin : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2017/2018
Pascal Le SegretainGetty Images

Frans modehuis Lanvin heeft een nieuwe creative director gekozen. De ontwerper Bruno Sialelli zal binnenkort zijn positie innemen bij het traditionele modehuis, zo meldt Women's Wear Daily.

'Unieke, persoonlijke visie'

In een persverklaring laat het modehuis weten waarom Sialelli de perfecte match is voor Lanvin: ‘Zijn bewezen vermogen om naadloos te schakelen tussen mannen- en vrouwenkleding, zal Lanvin versterken in haar doel om de grenzen tussen de verschillende geslachten te doen vervagen binnen collecties.’ Lanvins CEO Jean-Philippe Hecquet liet weten veel vertrouwen te hebben in de aanstelling van Sialelli: ‘Zijn unieke en zeer persoonlijke visie, durf, cultuur, energie en vermogen om een sterk creatief team op te bouwen hebben ons absoluut overtuigd bij het maken van deze keuze.’ Fashion United meldt dat Sialelli in een persverklaring laat weten verheugd te zijn met zijn nieuwe functie: 'Ik ben erg blij om onderdeel te mogen worden van Lanvin, een huis dat is gesticht door een visionaire vrouw die het aandurfde om een internationaal universum met een zeer breed gezichtsveld te creëren. Het overbrengen van emoties, boeiende verhalen en moderne invloeden worden spannende uitdagingen in het voortzetten van het erfgoed'.

White, Face, Hair, Photograph, Forehead, Chin, Head, Eyebrow, Hairstyle, Cheek,
Bruno Sialelli
Lanvin

Frisse wind voor Lanvin

Sialelli was voorheen werkzaam als ontwerper voor de mannenlijn bij modehuis Loewe onder leiding van J.W. Anderson. Daarvoor werkte hij voor Balenciaga met Nicholas Ghesqueière en Alexander Wang, en bij Acne Studios en Paco Rabanne als senior ontwerper voor vrouwenkleding. De keuze voor de 31-jarige Sialelli komt tien maanden na het vertrek van voormalig ontwerper Olivier Lapidus, die slechts acht maanden de functie bekleedde als opvolger van Bouchra Jarrar. Zij verliet het modehuis al na slechts zestien maanden, door dalende omzetten. In 2015 verliet creative director Alber Elbaz het modehuis. Lanvin heeft een periode van onrust ervaren sinds het vertrek van Elbaz, die ruim veertien jaar de creatieve directie leidde van het modehuis. Na zijn ontslag ontstonden controversies over de slechte kwaliteit van zijn voormalige ontwerpen, waar de ontwerper zich genoodzaakt voelde zijn werk te verdedigen waardoor Lanvin in een slecht daglicht kwam te staan. Met de keuze van de jonge Sialelli hoopt het modehuis een stabielere periode tegemoet te gaan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion