Chinees model claimt dat Dolce & Gabbana haar carrière heeft geruïneerd met 'racistische campagne'

Zuo Ye speelde in de omstreden campagne van Dolce & Gabbana, vraagt nu om vergiffenis.

Eating, Lip, Food, Mouth, Dress, Photography, Dish, Cuisine, Vegetarian food, Meal,
SMG Model Management, Dolce & Gabbana

Afgelopen november bracht Dolce & Gabbana een video uit in aanloop naar hun modeshow in Shanghai die nogal racistisch overkwam, en waardoor de gehele Chinese (mode)community het merk heeft geboycot. Waaronder moderedacteuren- en influencers, maar ook grote retailers. Nu heeft het Chinese model, Zuo Ye, die in de campagne speelde, zich voor het eerst uitgesproken over het incident. Ze zegt: 'Het heeft mijn modellencarrière bijna om zeep geholpen.' In de drie korte films van het Italiaanse modehuis zie je Zuo Ye worstelen met het eten van Italiaanse gerechten, waaronder cannoli en pizza met chopsticks. Waarop een mannelijk model een ongepaste opmerking maakt.

Vergiffenis

Op Instagram vraagt het model, getekend bij SMG Model Management, nu om vergiffenis van haar volgers. Hierbij zegt ze gevoelens te koesteren van 'schuld en schaamte'. Zo draait het volgens haar om 'de representatie van het nationale beeld van China en de Chinese cultuur.' Tot slot belooft ze haar 'gedrag te verbeteren in de toekomst', maar velen hebben al met begrip gereageerd. Doorgaans is het werken voor een groot internationaal modehuis juist dé manier om door te breken als nieuw gezicht. Dolce & Gabbana zelf betalen nog steeds voor de consequenties van hun misstap, zo meldt ook Business of Fashion.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion