Olivier Rousteing's couture debuut voor Balmain was een futuristisch feest

De creative director van Balmain maakte gisterenavond zijn couture debuut voor het Franse modehuis tijdens Paris Couture Week.

Fashion, Haute couture, Fashion model, Fashion show, Runway, Dress, Event, Fashion design, Transparent material, Veil,
Imaxtree

Het is druk ten huize Rousteing. De creative director van Frans modehuis Balmain bracht eind vorig jaar een betaalbare capsulecollectie uit, hij lanceerde een nieuw logo voor het eerst in zeventig jaar én bracht een eigen app op de markt. Het mooiste nieuws van allemaal; voor het eerst in zestien jaar doet Balmain weer mee met Paris Couture Week. Olivier Rousteing maakte gisteren zijn debuut als couture designer voor Balmain, een show die uitdraaide in een futuristisch feest.

Fashion model, Fashion, White, Clothing, Runway, Haute couture, Fashion show, Shoulder, Dress, Event,
Imaxtree

Ijskoude vibe

Volgens het Franse modehuis is een nieuw tijdperk aangebroken waarbij de jonge designer veel in petto heeft voor Balmain. Sinds het vertrek van voormalig hoofdontwerper Oscar de la Renta in 2002 heeft Balmain geen couture meer getoond. Daar is nu verandering in gekomen. Op de catwalk in Parijs zagen de modellen eruit alsof ze van Mars kwamen. Op een goede manier weliswaar. Zwarte ooglenzen, een ijskoud kleurenpallet, parelmoeren zeemeermin elementen en geairbrushte modellenen die uit een sneeuwstorm leken gevlucht, vulden de catwalk van Rousteing's Lente/Zomer 2019 couture show. Op de grote parelvormige accessoires die rond de polsen van de modellen hingen, prijkte het nieuwe logo van Balmain. Rousteing ging voor een overvloed aan gelaagde stoffen, tule en ruches want, you know, couture.

Fashion, Haute couture, Fashion model, Fashion show, Pink, Runway, Fashion design, Event, Leg, Dress,
Imaxtree
Fashion, Haute couture, Fashion model, Gown, Dress, Clothing, hoopskirt, Shoulder, Victorian fashion, Fashion show,
Imaxtree

Geobsedeerd door het verleden

Aan de Britse Vogue vertelde Olivier: 'Het is sexy, het is zelfverzekerd, het is modern, maar ik ben ook geobsedeerd door het verleden. Ik hou van diversiteit, maar tegelijkertijd hou ik ervan om geïnspireerd te worden door de Franse cultuur. Balmain gaat over diversiteit, vertrouwen en uniekheid.' Vogue's Suzy Menkes, sprak Rousteing eerder deze week over zijn eerste couture collectie voor Balmain. 'We kunnen grenzen verleggen met couture. We kunnen iets heel belangrijk in de verf zetten. Tegenwoordig praat iedereen over dat alles "real" moet zijn maar soms kunnen dromen je net terug naar de realiteit brengen.' Dat heeft hij met zijn eerste couture collectie duidelijk gemaakt. Bekijk alle looks van de futuristische collectie hier.

Fashion model, Fashion, Haute couture, Clothing, Dress, Shoulder, Fashion show, Pink, Runway, Gown,
Imaxtree
Fashion, Clothing, Haute couture, Fashion model, Runway, Dress, Fur, Outerwear, Fashion design, Fashion show,
Imaxtree

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion