Dior toont nieuwe resort collectie in Marrakesh

Het Franse modehuis gaat terug naar haar roots met deze locatiekeuze.

Christian Dior Cruise 2018 Show and After Party
Stefanie KeenanGetty Images

Institutioneel Frans modehuis Dior kondigt de locatie aan voor de presentatie van haar Resort collectie. Het Franse modehuis gaat terug naar haar roots, en kiest voor de stad Marrakesh als achtergrond voor het toonmoment van de nieuwe collectie, zo bevestigt Women's Wear Daily. De keuze voor de stad komt niet uit de lucht vallen en is gelinkt aan de tweede hoofdontwerper die het huis kende, Yves Saint Laurent.

Roots

Eerder toonde Dior de resort collecties in het Franse Chantilly en het ruige Californische Calabasas. Nu kiest het Franse modehuis voor de stad Marrakesh, wat de eerste is keer dat het Franse modehuis een show zal presenteren in Marokko. De keuze voor deze Marokkaanse stad voelt echter als een passende plek doordat Yves Saint Laurent Marokko als zijn tweede thuis beschouwde en er enkele van zijn beste collecties voor het huis ontwierp. Ook in zijn tijd bij zijn gelijknamige modehuis was Saint Laurent vaak te vinden in de Marrakesh. Er is dan ook een YSL-museum in de stad geopend in het voormalige onderkomen van de ontwerper, dat sinds eind 2017 toegankelijk werd voor publiek. De keuze voor Marrakesh komt tevens in een tijd waarin de stad als ware hotspot wordt beschouwd voor een magische stedentrip of vakantie. Waar Dior precies haar show zal presenteren is nog niet bekend, wel is duidelijk dat het zal zijn op 29 april waardoor het zeer aannemelijk is dat de show onder de zinderende Marokkaanse zon zal plaatsvinden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion