Amsterdam Fashion Week presenteert programma van nieuwe AFW Studio

De nieuwe editie van de Amsterdamse modeweek focust zich op mode, kunst en design.

David Laport Show - Amsterdam Fashion Week
Getty ImagesHelene Wiesenhaan

Eerder vorig jaar werd bekend dat Amsterdam Fashion Week werd overgenomen door Danie Bles en in een volledig nieuw jasje werd gestoken. Vervolgens werd onlangs bekend gemaakt dat de Amsterdamse modeweek wederom een nieuw en breder format krijgt genaamd AFW Studio. Nu presenteert Amsterdam Fashion Week het showprogramma van de eerste editie van het nieuwe AFW Studio, dat in maart van start zal gaan.

Advertentie - Lees hieronder verder

Nieuwe shows

Het programma zal bestaan uit shows en presentaties van designers als Marlou Breuls, Hul le Kes van Sjaak Hullekes, Ninamounah, Maison the Faux, SEBMAN by Sebastian Professional en de Meester Koetsier Foundation. Daarnaast zullen opkomende en gevestigde merken als Stieglitz in samenwerking met Toral Shoes, Kimberley Jenneskens & Liesbeth Sterkenburg, The New Originals en Silvian Heach hun collecties presenteren.

Breed programma

Het nieuwe format van de modeweek kent vele veranderingen, waaronder een nieuwe locatie. Zo zal de meerderheid van de shows en presentaties worden getoond in het Compagnietheater, een theater dat is gehuisvest in de voormalige Lutherse kerk midden in het centrum van de stad. Naast mode wordt er in deze editie ook aandacht besteed aan fotografie, kunst en design. Hoewel de shows en presentaties slechts toegankelijk zijn op uitnodiging, is de randprogrammering van het event vrij toegankelijk. Onderdelen hiervan zijn een doorlopende expositie, een parfumlab van Keva Fregrances en een Libertine pop-up café. Ook zijn er designer exposities te vinden van unieke tweedehands designerpareltjes door winkels als Salon Heleen Hülsmannen en By Danie Vintage Store. AFW Studio vindt plaats van donderdag 7 maart tot en met zondag 10 maart.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws