Tyra Banks creëert eigen pretpark genaamd 'Modelland'

De voormalig America's Next Top Model host wil hiermee de massa met de modellenindustrie samenbrengen.

Hand, Purple, Beauty, Fashion, Long hair, Fashion model, Thigh, Violet, Brown hair, Lipstick,
Getty Images

De voormalig oprichtster en presentatrice van het iconische modellenprogramma America's Next Top Model opent haar eigen pretpark genaamd Modelland. Het pretpark heeft als doel het publiek een inkijk te geven in het leven van een topmodel en iedereen voor één dag model te laten zijn.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Roeping

Het voormalig Victoria's Secret model heeft als een van de eerste de modellenwereld naar het grote publiek gebracht met America's Next Top Model en creëert nu opnieuw een ervaring voor het grote publiek binnen de modellenwereld. In een interview met Women's Wear Daily bevestigt Tyra dit: 'Mijn doel is om de bezoekers de droomversie van zichzelf te laten zijn. Het is mijn roeping om modellenwerk bij de massa's te brengen'. Hoewel het klinkt alsof de heersende standaarden binnen de modellenwereld juist worden opgelegd en in stand worden gehouden middels deze attractie, laat Banks weten juist het tegenovergestelde te willen bereiken: 'Door jarenlang te zijn afgewezen omdat ik curvy of zwart ben, heb ik de show gecreëerd om de definitie van schoonheid juist te verbreden. Met Modelland zet ik in één keer tien stappen vooruit, door mensen de mogelijkheid te bieden deel uit te maken van deze wereld.' De vraag is echter of het wenselijk is dat de modellenindustrie wordt afgeschilderd als iets wat door iedereen moet worden geambieerd.

Inclusiviteit

Banks is naar verluidt al meer dan tien jaar bezig met het realiseren van dit project, dat werd ontwikkeld in het Santa Monica Palace in California. 'Iedereen kan naar het pretpark gaan en zich voor even model voelen. Modelland wordt een plek waar de modellenwereld samen komt met fantasie, entertainment, technologie, retail, eten, drinken... kortom, de plek waar je wilt zijn.' Hoewel de precieze inhoud van het park nog onduidelijk is heeft Banks een heel duidelijk doel: 'Dit project herdefinieert wat een model is. Het draait allemaal om inclusiviteit.' De precieze onderdelen van het park zullen moeten aantonen of dit daadwerkelijk wordt aangemoedigd. Modelland moet eind 2019 open gaan en zal daarna gedurende het hele jaar open zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion