Gucci's 'blackface-sweater' bestempeld als racistisch

De 'blackface-sweater', een zwarte coltrui van Gucci, kreeg de afgelopen dagen veel kritiek. Het ontwerp lijkt volgens critici erg veel op de racistische blackface-karikatuur.

image
Gucci

Het Italiaanse modehuis Gucci ligt zwaar onder vuur voor het ontwerp van een wollen damestrui. De coltrui, die tot halverwege het gezicht loopt, had een eerbetoon moeten zijn aan de klassieke ski-bivakmuts maar lijkt in de praktijk erg veel op een racistische blackface karikatuur. Het modehuis werd overladen met een vuurzee aan kritiek en komt gelijk met een reactie via social media.

'Het spijt ons enorm'

Via Twitter gaf het modehuis woensdagvond gelijk een reactie: 'Gucci verontschuldigt zich ten zeerste voor de overtreding veroorzaakt door de wol bivakmuts trui.' In de verklaring zegt het bedrijf: 'We zien diversiteit als een fundamentele waarde voor ons. Dit incident zien we als een krachtig leermoment.'

Niet meer beschikbaar

Op social media stromen de kritische reacties binnen, zo ook van Keyshia Ka'Oir, Amerikaanse ondernemer en vrouw van rapper Gucci Mane: 'Vandaag bracht Gucci hun Balaclava Knit Top uit. Zucht. Echt Gucci? Werkelijk?' De zwarte coltrui, die de onderste helft van het gezicht bedekt met uitgesneden rode lippen, is inmiddels niet meer beschikbaar op de website.


Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws