Kanye West was geboekt voor New York Fashion Week – maar het bleek een 'scam'

Philipp Plein had al een kleine miljoen dollar voorschot gestuurd.

Fashion, Fun, Event, Dress, Formal wear, Fashion design, Photography, Talent show, Little black dress, Performance,
Getty Images

Een nog onbekende groep heeft zich voorgedaan als vertegenwoordigers van Kanye West en daarmee een kleine miljoen dollar binnengesleept. Het bleek een scam, waar ontwerper Philipp Plein aan ten prooi is gevallen. Hij zegt 'er enorm naar te hebben uitgekeken met de artiest samen te werken', maar West zelf wist helemaal nergens van.

Ontmaskerd

Het had een triomfantelijke terugkeer van de Duitse designer, met een nogal over-de-top stijl, moeten zijn op New York Fashion Week. Tijdens een diner aanstaande week zou de nieuwe najaarscollectie worden getoond en zou mr. West optreden. Vooral dat optreden zou 'niet te missen' worden. Die belofte stond zelfs in kapitalen op de uitnodiging. Het enige probleem: Kanye West wist helemaal nergens van. Volgens TMZ had de nep-Kanye toen al een voorschot ontvangen van zeker 900.000 dollar. De handtekening van de rapper was daarbij vervalst. Vraagtekens ontstonden toen Kim Kardashian tweette dat haar man bij geen enkele modeshow zou optreden dit seizoen. 'Maar een gerucht', stuurde ze de ether in. Plein staat erom bekend uit te pakken voor zijn showspektakels: van een gigantische achtbaan tot stuntrijders op motoren en een vlammenzee. Hij geeft zomaar miljoenen uit aan zijn shows, maar deze keer dus tevergeefs. Een vertegenwoordiger van Kanye West bevestigde dat de artiest inderdaad niet zal optreden bij de show van Philipp Plein, die het twintigjarig jubileum van het merk moet inluiden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion