Eckhaus Latta geeft een nieuwe spin aan de Ugg met een vierkanten neus

Wat komt er na de bijna absurdistische Ugg thigh-highs? Dit dus.

Leg, Footwear, Human leg, Foot, Toe, Ankle, Shoe, Joint, Calf, Sandal,
UGG

Het is niet de eerste keer dat commerciële schoenengigant Ugg samenwerkt met een grote naam uit de modeindustrie. Zoals eerder de bijna bizarre Ugg boots van Y/Project. Nu is de eer aan Eckhaus Latta tijdens New York Fashion Week. De roots van de twee merken liggen zelfs dichterbij elkaar dan je denkt. Net zoals Ugg, is modelabel Eckhaus Latta namelijk van origine Australisch met nu het hoofdkantoor in Californië. Ontwerper Zoe Latta komt ook uit Californië en heeft al sinds jaar en dag een eco-bewuste designfilosofie. Terwijl Ugg erom bekend staat materialen te recyclen. Zo zijn de schapenvachten die Ugg gebruikt bijproducten van de vleesindustrie en worden 'met de grootste zorg gehanteerd'.

Wall, Standing, Fashion, Textile, Photography, Fur, Fashion design, Art,
UGG

Justin Timberlake als stijlicoon

Wat voor Uggs zagen we deze keer over de catwalk komen? Ugg-klompjes met een bijzondere vierkanten neus. Over de samenwerking vertelde Zoe Latta ook dat ze de iconische esthetiek van Ugg er echt in wilde laten doorschemeren. 'Ugg is zo goed als een werkwoord. Dat hoeven we niet achterwege te laten.' De hak voor een van de muiltjes is geïnspireerd op een schoen uit de archieven: een Ugg-paar uit 2007 die Latta opsnorde op eBay. 'Ik liet het aan de ontwerpers zien', vertelde de designer aan Vogue.com: 'En zij hadden zoiets van: "Love that one! Let’s bring it back!"' De echte verrassing van deze collab is overigens de outerwear. Een vest gemaakt van gekrulde schapenvacht in kanarie- en zachtgele kleuren. Alsook een jas in grijs met hier en daar wat roze – geïnspireerd op Justin Timberlake’s stijl in de vroege aughts. Zijn de schoenen, die erom bekend staan aan te voelen als slofjes, nog steeds zo comfortabel? Jazeker, superzacht en heel comfy. Precies zoals Uggs bedoeld zijn. Met een toegevoegd nieuw stijlelement.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion